NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesAantal

2News.be / Trefwoorden / Aantal

Aantal uitgevers met ads.txt-bestand flink gegroeid
Vandaag, 10:18 Emerce
Het aantal uitgevers dat gebruikmaakt van het ads.txt-bestand is flink toegenomen. Opmerkelijk: twee van de tien heeft nog nooit heeft gehoord van deze relatief nieuwe manier om fraude in de keten tegen te gaan.


Rallycoureur CitroŽn ontslagen om aantal crashes
Vandaag, 08:12 AutoBlog
Nu is het klaar, jongen. Wanneer er over de verschillende disciplines binnen de autosport wordt gesproken, krijgt rally meer dan eens niet de verdiende aandacht. Zonde, want als het aankomt op puur racen op het randje, zijn er weinig disciplines die de essentie van autosport beter weten te raken dan in het wereldkampioenschap rally. Echter […]


Steeds minder zzp'ers verzekerd voor arbeidsongeschiktheid en pensioen
Vandaag, 00:12 NOS nieuws

Er zijn steeds minder zzp'ers die zich verzekeren voor arbeidsongeschiktheid of geld opzijzetten voor hun pensioen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van de 895.000 zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) hadden in 2016 slechts 170.000 een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov), dat is zo'n 19 procent. Bij zmp'ers (zelfstandigen met personeel) ligt het aantal aov-verzekerden een stuk hoger, op bijna een derde.

Ook bij de pensioenvoorziening betalen steeds minder zelfstandigen lijfrentepremies. In 2016 was dat bij zzp'ers slechts 10 procent, bij zmp'ers 16,5 procent.

Te duur

In de vijf jaar ervoor is het aantal verzekerden steeds verder gedaald. Naar de reden voor het minder verzekeren is het een beetje gissen, zegt CBS-econoom Peter Hein van Mulligen. "Vaak wordt gezegd dat men de arbeidsongeschiktheidsverzekering te duur vindt, of dat jongeren niet met hun pensioen bezig zijn."

De leeftijd en de sector waarin zzp'ers werken spelen ook een rol. Jongeren tot 25 jaar en 65-plussers zijn het minst vaak verzekerd voor arbeidsongeschiktheid (respectievelijk 7 en 1 procent), de middengroep het meest, met zo'n 20 procent. In fysieke beroepen, zoals de bouw en de landbouw, wordt het vaakst verzekerd. Ook zzp'ers met hogere inkomens verzekeren zich vaker.

De daling vindt ook plaats in de jaren dat het economisch slecht ging en er voor zzp'ers lang niet altijd werk was, zegt NOS-economieredacteur Andrť Meinema. "Met weinig werk en dus weinig verdiensten is een aov-verzekering of de lijfrentepremie wellicht een van de eerste zaken waarop bezuinigd wordt. In 2015 en 2016 begint de economie aan te trekken en zie je dat het aantal verzekerden niet of nauwelijks meer daalt."
Waarom is Fortnite zo populair? ?Elk spel is verslavend, maar deze game bevat een aantal zeer specifieke gevaren?
Gisteren, 12:06 Gazet v. Antwerpen

Van de speelplaats tot de keukentafel, en zelfs bij oma en opa. Vlaamse kinderen en tieners zijn zů in de ban van de game Fortnite dat ze er nergens nog uitgepraat over raken, en sommigen uren zouden kunnen blijven doorspelen. Maar zo populair het spel is, zo hard waarschuwen hulpverleners ook dat het niet onschuldig is. ?Elke game is verslavend, maar Fortnite bevat een aantal zeer specifieke gevaren.?
Box kondigt multi-zone ondersteuning voor Box Zones aan
Gisteren, 11:48 Techzine
Box heeft tijdens een evenement in Londen multi-zone ondersteuning voor Box Zones onthuld. Bedrijven krijgen hiermee meer controle over waar ze hun data opslaan. Zo kan er beter voldaan worden aan wereldwijde compliance-eisen, waaronder de General Data Protection Regulation (GDPR). Het nieuwe aanbod zorgt ervoor dat wereldwijd opererende organisaties in staat zijn veilig content in […]


Cisco treft malware aan op routers van onbekend aantal Nederlanders
Woensdag, 20:06 Tweakers
Cisco heeft malware aangetroffen op de routers van een onbekend aantal Nederlanders. De malware staat wereldwijd op mogelijk een half miljoen apparaten. De aanvallers kunnen met de malware de router onklaar maken en zo de internetverbinding van slachtoffers kunnen onderbreken.


Verstappen raceweekend trok record aantal bezoekers
Maandag, 23:06 AutoBlog
De VerstappenJumbo Racedagen die dit Pinksterweekeinde plaatsvonden op Circuit Zandvoort, hebben alle verwachtingen overtroffen. Maar liefst 110.000 mensen waren aanwezig bij het racespektakel, dat is ruim 10% meer dan vorig jaar. Bezoekers konden ook genieten van de eerste Ladies GT Race, de Red Bull Caravanrace en de WTCR races. Aan die laatste deed ook Bernhard […]


Aantal fietsende Gentenaars steeg met 22 procent sinds invoering circulatieplan
17 Mei, 19:30 Skynet
Het aantal Gentenaars dat de fiets neemt is met 22 procent gestegen sinds de invoering van het circulatieplan vorig jaar. Dat blijkt uit een grootschalige telling van binnenrijdende fietsen op 39 kruispunten van de ring. Het aantal fietsers stijgt in Gent al jaren. In vergelijking met de eerste telling in 2014 ziet het Gents MilieuFront een toename van meer dan 40 procent. Een "positieve trend", vindt de organisatie, die aan het toekomstige stadsbestuur vraagt om niet te aarzelen met verder infrastructuurwerken voor fietsers.


Aantal insecten in West-Europa neemt razendsnel af: dit zijn de oorzaken
17 Mei, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Het gaat niet goed met de insecten in West-Europa. Nederlandse wetenschappers hebben ontdekt dat het aantal beestjes razendsnel afneemt.
Beperkt aantal scholen dicht
16 Mei, 09:18 Skynet
Er worden vandaag duizenden leerkrachten verwacht op de betoging in Brussel. Dat heeft als gevolg dat er in sommige scholen hinder is. Maar zowel Katholiek Onderwijs Vlaanderen als GO!, het onderwijs van de Vlaamse gemeenschap, zegt dat slechts in zeer uitzonderlijke gevallen scholen volledig dicht blijven.


'Aantal gevangenen in Libische detentiecentra sterk toegenomen'
16 Mei, 03:36 NOS nieuws

LibiŽ heeft de afgelopen weken 2600 migranten en vluchtelingen op zee onderschept en teruggestuurd. In LibiŽ komen ze terecht in toch al overvolle detentiecentra met een reŽle kans dat ze worden gemarteld, afgeperst, of in het ergste geval vermoord, zegt Amnesty International.

Volgens de LibiŽrs zitten nu er zo'n 7000 mensen vast in de detentiecentra. Dat is veel meer dan in maart, toen er nog 4400 mensen zaten. In oktober vorig jaar werden er door de Internationale Organisatie voor Migratie juist nog mensen weggehaald uit de centra.

Europese landen willen het aantal migranten dat vanuit LibiŽ de oversteek waagt terugdringen en ondersteunen daarom de Libische kustwacht met onder meer trainingen en boten. Ook de instantie die verantwoordelijk is voor de detentiecentra wordt ondersteund.

Amnesty stelt om die reden dat Europese regeringen medeplichtig zijn aan de misstanden in de gevangenissen.
Aantal airco's zal komende decennia fors groeien
15 Mei, 13:12 De Tijd
12:48 Het aantal airco-installaties in huizen en kantoren wereldwijd zal tegen 2050 stijgen tot 5,6 miljard, ruim drie keer zoveel als de 1,6 miljard van nu.


Geweld in Gaza - Aantal doden bij protest op Gazastrook loopt op tot 58
15 Mei, 00:54 Skynet
Bij de gewelddadige confrontaties aan de grens van de Gazastrook met IsraŽl zijn volgens Palestijnse bronnen zeker 58 personen om het leven gekomen. Ongeveer 2.771 anderen raakten gewond. Meer dan 1.370 van hen liepen schotwonden op. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het ministerie van Gezondheid in Gaza maandagnacht.


Stijging aantal schendingen integriteit bij politie
14 Mei, 22:48 NOS nieuws

De politie heeft vorig jaar 1509 onderzoeken gedaan naar de integriteit van politie-agenten. Dat zijn er 150 meer dan in 2016. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Misbruik van positie en geweld waren de meest voorkomende klachten.

Wanneer zo'n klacht of een aangifte tegen een agent bij de politie binnenkomt, volgt altijd een oriŽnterend onderzoek. "Vaak kan na zo'n onderzoek worden geconcludeerd dat er niets aan de hand is, dat er geen grond is voor een klacht of melding", zegt een woordvoerder.

"Maar als dat er wel is, volgt een disciplinair onderzoek en als het echt mis is een strafrechtelijk onderzoek. Naar aanleiding van ťťn zaak kunnen dus meerdere onderzoeken zijn gestart, dat betekent dat het aantal van 1509 wel dubbelingen bevat."

Misbruik van positie

Vorig jaar werden er 548 disciplinaire onderzoeken gestart naar 608 mensen. Krachten over misbruik van positie kwamen het vaakst voor, gevolgd door klachten over geweld en over houding en gedrag. "Denk bij misbruik van positie aan agenten die vanuit hun functie denken dat ze zich iets meer kunnen permitteren", aldus de woordvoerder. Klachten over houding en gedrag gaan meestal over de manier waarop mensen op straat door agenten worden aangesproken.

"Dat is soms heel subjectief, daarom zijn die oriŽnterende onderzoeken belangrijk". zegt de woordvoerder. "We proberen ook de partijen bij elkaar te brengen en vaak kan geconcludeerd worden dat het allemaal wel meevalt."

Dat is niet bij alle zaken het geval, want vorig jaar werden 121 agenten ontslagen. Dat gebeurt alleen als er sprake is van ontoelaatbaar gedrag.

Hoop op de agenda

Het voorkomen van integriteitsschendingen staat bij de politie hoog op de agenda. "Integriteit is heel belangrijk. Wie bij de politie gaat werken moet een eed afleggen en er is een beroepscode. Vertrouwen is belangrijk voor de organisatie", aldus de woordvoerder.

De bevordering van integriteit is vooral gericht op de agenten op straat. "We proberen hen doorlopend bewust te maken van ingewikkelde situaties op hun werk. En we proberen de drempel om daar melding van te doen of hulp of steun bij te vragen zo laag mogelijk te houden."

Ook is er een speciale theatervoorstelling ontwikkeld waarin dit soort situaties voorkomen. "Denk aan iemand die je op straat iets aanbiedt. We hopen dat daarmee dan de discussie op gang komt en dat het ook normaal wordt om elkaar aan te spreken. Of juist te vertellen wat je hebt meegemaakt en een ander te vragen hoe hij er mee om zou gaan."
WK-voorselectie Nigeria telt twee JPL-spelers, aantal ?Belgen? moet zeker thuisblijven
14 Mei, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Gernot Rohr, de Duitse bondscoach van Nigeria, heeft een voorlopige selectie van dertig spelers bekendgemaakt voor het WK voetbal van komende maand in Rusland (14 juni-15 juli). Met Moses Simon (AA Gent) en Uche Agbo (Standard) mogen twee spelers uit de Jupiler Pro League hopen op een selectie. Ook Elderson Echiejile, die dit seizoen kampioen werd met Cercle Brugge in 1B, zit in de voorlopige kern. De kern moet vlak voor het WK nog afgeslankt worden naar 23 spelers.
Ook in Nederland daalt het aantal insecten
14 Mei, 13:48 NOS nieuws

Het aantal insecten in Nederland is de afgelopen twintig jaar afgenomen. Dat blijkt uit metingen en analyses die zijn uitgevoerd in opdracht van Natuurmonumenten.

Wetenschappers van de Radboud Universiteit en het Kenniscentrum Insecten deden onderzoek naar het aantal insecten in de natuurgebieden De Kaaistoep in Noord-Brabant en Wijster in Drenthe. Ze analyseerden de cijfers uit de gebieden en concludeerden dat het aantal nachtvlinders met 54 procent is afgenomen en het aantal loopkevers met 72 procent, meldt Natuurmonumenten. Deze twee groepen vormen zo'n 6 procent van het totaal aantal insecten in Nederland.

Veelzeggend

De oorzaak voor de afname van het aantal insecten ligt volgens Natuurmonumenten bij de landbouw. Er wordt bijvoorbeeld te veel fosfaat en bestrijdingsmiddelen gebruikt. "In geen enkel Europees land is sprake van zo'n intensief gebruik van gewasbeschermingsmiddelen als in Nederland. Dat moet anders, we moeten toe naar minder chemie, meer biologie en meer innovatie", zegt directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten.

De organisatie noemt de resultaten van de studie naar de twee natuurgebieden veelzeggend omdat er verschillende onderzoeksmethoden zijn gebruikt en dat er in beide gevallen een dalende trend is te zien. Van den Tweel verwijst ook naar de resultaten van onderzoeken in het buitenland. Uit een Duits onderzoek van vorig jaar zou blijken dat het aantal vliegende insecten in 27 jaar met driekwart was afgenomen. In Frankrijk zou het aantal vogels flink zijn gedaald omdat de dieren een tekort hebben aan insecten om te eten.

Verslaggever Martijn Bink maakte in oktober vorig jaar een reportage over de enorme afname van het aantal insecten in Duitse natuurgebieden.

Entomoloog Kees Booij van de universiteit in Wageningen zet kanttekeningen bij het onderzoek van Natuurmonumenten. "We zijn het erover eens dat het niet zo goed gaat met insecten in Nederland, maar het is jammer dat magere studies en slechte methodes gebruikt worden om statements te maken", zegt hij.

Volgens Booij is het niet makkelijk om een goede methode te vinden om het aantal insecten door de jaren heen te meten. Hij noemt de resultaten van het onderzoek een ruwe indicatie en het is tekort door de bocht om te concluderen dat het om een trend gaat. Ook worden er in het onderzoek volgens Booij te veel insectensoorten bij elkaar geveegd.

Natuurmonumenten pleit naar aanleiding van het onderzoek voor verder onderzoek. De organisatie sluit zich aan bij een eerdere oproep van wetenschappers om een landelijk meetnet op te zetten. Op deze manier moet er een completer beeld ontstaan over de oorzaken. "De resultaten uit dit onderzoek onderstrepen in ieder geval hoe groot en serieus het probleem in ons land is", vindt directeur Marc van den Tweel.
Aantal ongevallen aan wegenwerken in drie jaar fors gestegen: ?Bestuurders geloven de signalisatie niet altijd?
14 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Terwijl het totale aantal ongevallen in ons land daalt, gebeurden in drie jaar tijd net 30% meer ongevallen in de buurt van wegenwerken. De grootste stijging deed zich voor naast de autosnelweg. ?Onder andere omdat de signalisatieborden op gewone wegen nonchalanter worden opgesteld, zodat we ze op de duur minder geloven?, zeggen experts.
IsraŽl verdubbelt aantal soldaten rond Gaza en op Westoever vanwege verhuis VS-ambassade
13 Mei, 00:54 Skynet
Het IsraŽlische leger gaat het aantal soldaten rond de Gazastrook en op de bezette Westoever bijna verdubbelen, vanwege mogelijk Palestijns protest tegen de verhuis van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem maandag. Dat maakte het leger zaterdag bekend.


Aantal verpleegkundigen neemt toe, maar het tekort blijft nijpend

Het aantal afgestudeerde verpleegkundigen is de afgelopen jaren flink toegenomen, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vorig jaar kwamen er zo'n 9400 gediplomeerde verpleegkundigen van mbo- en hbo-instellingen. Dat waren er anderhalf keer zoveel als tien jaar geleden.

Sinds 2013 stijgt het aantal afgestudeerde verpleegkundigen snel. Een verklaring daarvoor heeft het CBS niet. De stijging is ook niet genoeg om het tekort aan verpleegkundigen weg te werken. Volgens beroepsvereniging V&VN zijn er op dit moment maar liefst 100.000 verpleegkundigen te weinig.

'Meer zij-instromers'

"Er zijn steeds meer ouderen, dat betekent steeds meer mensen die intensieve en complexe zorg nodig hebben", zegt directeur Kersten van V&VN. "Terwijl die mensen langer thuis blijven wonen en langer ziek zijn."

De beroepsvereniging ziet wel dat er in de verpleegkunde veel zij-instromers bij komen. "Wij krijgen signalen dat er meer belangstelling is voor zij-instromen dan er plekken zijn. Wij vermoeden dat veel mensen overwegen over te stappen naar de zorg."

Dag van de Verpleging

Het CBS komt met de cijfers over het groeiende aantal nieuwe verpleegkundigen op de Dag van de Verpleging. Die wordt traditioneel op 12 mei gehouden, de geboortedag van de Britse verpleegkundige Florence Nightingale. Op de Dag van de Verpleging worden zorgverleners in het zonnetje gezet.
Gigantisch verschil in aantal competitieloze dagen tot aan de start van het nieuwe Proximus League-seizoen
10 Mei, 09:48 Skynet
Terwijl KV Mechelen al zo'n twee maanden voetballoos het nieuwe seizoen voor kan bereiden, moeten drie van de nieuwe concurrenten nog steeds aan de bak in de uitlopers van de reguliere competitie.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be