NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Aanslagen

2News.be / Trefwoorden / Aanslagen

Aanslagen Barcelona: drie arrestaties in Frankrijk
Gisteren, 16:24 Gazet v. Antwerpen

In Frankrijk zijn drie mensen gearresteerd in verband met hun banden met Driss Oukabir, een verondersteld lid van een cel die in augustus de aanslagen in Barcelona en Cambrils in Catalonië heeft gepleegd. Dit heeft het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag bekendgemaakt.
Kruisen met namen van slachtoffers aanslagen Brussel voor Duitse moskee gezet: ?Islamofobe actie?
14 Februari, 00:36 Gazet v. Antwerpen

Onbekenden hebben op de bouwwerf van een moskee in Regensburg, in het zuiden van Duitsland, afgelopen weekend 26 kruisen neergezet met daarop namen van slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem van maart 2016. De Turks-Islamitische Unie voor Islamitische Zaken spreekt van een islamofobe actie.
Meerdere keren levenslang voor aanslagen New York en New Jersey
13 Februari, 22:12 NOS nieuws

Een Amerikaan van Afghaanse afkomst is in New York tot meerdere keren levenslang veroordeeld voor bomaanslagen in New York en New Jersey in 2016.

Volgens de aanklagers heeft Ahmad Khan Rahimi geen enkel berouw getoond. "Hij is trots op wat hij deed, minacht het Amerikaanse rechtssysteem en is onverminderd toegewijd aan zijn terroristische ideologie", schreven ze.

Zo deelde hij onder medegevangenen toespraken uit van Osama bin Laden en de radicale Amerikaanse moslimgeestelijke Anwar al-Awlaki. Ook verspreidde hij handleidingen om bommen te maken.

Rahimi werd in september 2016 opgepakt, twee dagen nadat in New Jersey en New York bommen waren afgegaan. In New Jersey was het een pijpbom langs het parkoers van een hardloopwedstrijd, georganiseerd door het Amerikaanse Korps Mariniers. Omstanders kwamen met de schrik vrij.

Uren daarna explodeerde een bom in de wijk Chelsea op Manhattan. Daarbij raakten dertig mensen gewond. Een tweede bom, ook in Chelsea, ging niet af.
Vals slachtoffer van aanslagen Parijs gearresteerd

In Frankrijk is dinsdag een 48-jarige vrouw gearresteerd die zich valselijk had voorgedaan als slachtoffer van de aanslagen in Parijs van 13 november 2015. Dat heeft een gerechtelijke bron gemeld. Ze ontving in totaal 25.000 euro aan schadevergoedingen.
'Kwart scholen past bestemming schoolreisje aan vanwege aanslagen'
13 Februari, 05:24 NOS nieuws

Een kwart van de middelbare scholen in Nederland die schoolreisjes organiseren naar het buitenland gaat niet meer naar steden waar de afgelopen jaren een terroristische aanslag is gepleegd. Dat schrijft het AD na representatief onderzoek van de krant en het particuliere onderzoeksbureau DUO Onderwijsonderzoek & Advies onder ruim tweehonderd schooldirecteuren.

Voor de helft van de scholen geldt dat er ouders zijn die hun kinderen niet meer op reis laten gaan. Op ruim twee derde van de scholen bestaat discussie over de reisjes. Enkele scholen zijn uit veiligheidsoverwegingen zelfs volledig gestopt met de buitenlandse reisjes.

Als scholen besluiten toch naar Europese hoofdsteden af te reizen, wordt uitdrukkelijker gelet op veiligheidsrisico's. Zo worden plaatsen als metro's en drukke pleinen vaker gemeden en mogen leerlingen niet vrij in de stad rondlopen.

Praag

Londen, Parijs en Berlijn - steden waar de afgelopen jaren aanslagen werden gepleegd - zijn het vaakst als reisbestemming geschrapt. Bestemmingen die populairder zijn geworden zijn Glasgow, Valencia, Kaprun en vooral Praag. De Tsjechische hoofdstad wordt minder snel gelinkt aan terreur, is goedkoop, rijk aan cultuur en goed te bereizen.
Aanslagen troffen vooral Brusselse economie
9 Februari, 15:36 De Tijd
15:32 De aanslagen van 22 maart 2016 duwden Brussel niet in recessie, maar waren wel economisch voelbaar. In dat jaar groeide de Waalse economie sneller dan de Vlaamse, blijkt uit data die de Nationale Bank...


Aanslagen Parijs - Proces Jawad Bendaoud afgelopen, vonnis op 14 februari
7 Februari, 18:18 Skynet
Na de pleidooien van de verdediging namen Jawad Bendaoud en zijn twee medebeklaagden Mohamed Soumah en Youssef Aït Boulahcen vandaag voor een laatste keer het woord voor de correctionele rechtbank van Parijs. Daarna werd de zaak in beraad genomen. Het vonnis wordt op 14 februari rond 16.00 uur uur geveld, kondigde de voorzitster van de rechtbank, Isabelle Prévost-Desprez, volgens de Franse media aan.


Aanslagen Brussel: Smaïl Farisi vrijgelaten onder voorwaarden
3 Februari, 12:54 Skynet
Smaïl Farisi is door de Brusselse onderzoeksrechter die het onderzoek voert naar de aanslagen in Brussel onder voorwaarden vrijgelaten. Dat meldt RTL vandaag en bevestigt het federaal parket. De voorlopige hechtenis loopt dus ten einde, maar hij blijft onder verdenking.


Vier personen opgepakt in onderzoek naar aanslagen op Charlie Hebdo en Hyper Cacher
30 Januari, 22:30 Skynet
Er zijn vier verdachten opgepakt in het onderzoek naar de aanslagen die in januari 2015 plaatsvonden op de redactie van Charlie Hebdo en op een Hyper Cacher in Parijs. Dat heeft het Franse persbureau AFP vernomen in gerechtelijke kring.


Aanslagen Parijs - Speurders vinden testament dat toegeschreven wordt aan Salah Abdeslam
27 Januari, 22:30 Skynet
Franse speurders hebben op een laptop een tekst teruggevonden die toegeschreven wordt aan Salah Abdeslam. Het zou gaan om een testament waarin hij bevestigt dat hij zichzelf wou opblazen tijdens de aanslagen die op 13 november 2015 plaatsvonden in Parijs, zo meldt de Franse radiozender France Inter.


Mohammed Bakkali in beschuldiging gesteld voor aanslagen in Parijs
26 Januari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Mohammed Bakkali, één van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, is in Frankrijk in beschuldiging gesteld. Eerder op de dag meldde het federaal parket dat de man aan de Franse autoriteiten overgeleverd werd. Hij was ook in verdenking gesteld in het onderzoek naar de verijdelde terreuraanslag op de Thalys, op 21 augustus 2015.
Aanslagen Parijs: Bendaoud zegt dat hij niets afwist van terroristische activiteiten van Abaaoud
25 Januari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Jawad Bendaoud, de man die ervan wordt verdacht onderdak te hebben gegeven aan de vermoedelijke daders van de aanslagen in Parijs van 13 november 2015, zegt dat hij niet afwist van de terroristische activiteiten van de bewoners van zijn pand. Dat heeft hij donderdag verklaard tijdens zijn verhoor door de correctionele rechtbank in Parijs.
Is het broertje van ?Belgisch meesterbrein achter Parijse aanslagen? dood? Brussels parket weet van niets
25 Januari, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Het Brussels parket is niet op de hoogte van het mogelijke overlijden van de Belg Younes Abaaoud, het broertje van Abdelhamid Abaaoud, een van de spilfiguren van de aanslagen in Parijs.
Aanslagen Parijs - Bommenvest Salah Abdeslam was defect
25 Januari, 09:18 Skynet
Een deskundigenrapport dat de onderzoeksrechters in het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs bestelden toont aan dat de bommenvest van Salah Abdeslam niet naar behoren werkte. Dat zegt radiozender France Inter vandaag, die het rapport kon inkijken.


Bushalte nabij herdenkingsmonument voor aanslagen op Brussels Airport heeft nieuwe naam
24 Januari, 17:48 Skynet Belgie
Wie van de bus stapt aan de ingang van Brussels Airport, vlakbij het herdenkingspark voor de aanslagen op de luchthaven van 22 maart 2016, doet dat niet langer aan de halte "Zaventem loodsen", maar wel aan "Memorial Garden".


Shanti belandde in psychiatrie na aanslagen Zaventem: ?Ik droomde dat ze me zouden bombarderen?
12 Januari, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Lichamelijk had Shanti De Corte geen schrammetje na de aanslagen in Zaventem, maar psychisch richtten de bommen van 22 maart wel veel schade aan. Na een behandeling van een jaar in de psychiatrie, lukt het haar nu om haar leven weer zelf in handen te nemen en organiseert ze lezingen om te vertellen wat ze heeft doorgemaakt.
Nederlandse inlichtingendienst verijdelde vier aanslagen in zes jaar
10 Januari, 21:12 Gazet v. Antwerpen

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft in de afgelopen zes jaar in Nederland vier aanslagen kunnen voorkomen. Dit zei het hoofd van de inlichtingendienst Rob Bertholee woensdag tijdens de opnames van een interviewprogramma, College Tour. De aflevering wordt uitgezonden op 21 januari.
AIVD-chef: tot vier concrete aanslagen voorkomen in Nederland
10 Januari, 18:48 NOS nieuws

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft de afgelopen zes jaar drie of vier serieuze pogingen voorkomen om een terreuraanslag in Nederland te plegen. "Dat kan ik heel stellig zeggen", zei het hoofd van de geheime dienst, Rob Bertholee, vandaag bij de opnames van het tv-programma College Tour.

Presentator Twan Huys wilde van Bertholee weten hoe vaak hij een plan als dat van de Rotterdammer Jaouad A. had verijdeld. A. werd in december 2016 opgepakt na een tip van de AIVD, die alarm sloeg nadat hij in een afgeluisterd gesprek had gesproken over mogelijke doelwitten voor een aanslag. In zijn woning werden een automatisch wapen en zwaar vuurwerk gevonden.

"Als we zoiets zien en merken, dan durf ik te beweren dat we een aanslag hebben voorkomen", zegt Bertholee. Om daar onmiddellijk aan toe te voegen: "Alleen het ingewikkelde bij ons is natuurlijk wel, dat wij altijd op zoek zijn naar iets dat nog moet gebeuren." A. werd afgelopen november veroordeeld tot 4 jaar cel voor het beramen van een terroristische aanslag.

Enkele aanslagen voorkomen

Volgens de AIVD-chef is zo'n concreet terreurplan tijdens zijn ambtsperiode nog twee of drie keer voorkomen. Bertholee werd in december 2011 het hoofd van de geheime dienst. Hij wilde verder geen details over die verijdelde aanslagen geven, omdat het onderzoek nog loopt of de zaak onder de rechter is.

Mogelijk verwees Bertholee naar de aanslag die in 2013 werd voorkomen op basis van informatie van de Amerikanen. Ook meldde de AIVD in het jaarverslag over 2012 dat een aanslag van al-Qaida-terroristen was verijdeld.

Recent werd een 24-jarige Eindhovenaar nog veroordeeld tot 2,5 jaar cel en tbs voor het voorbereiden van aanslagen op militaire doelen en op premier Rutte.

Het hele gesprek van de studenten met Rob Bertholee wordt zondag 21 januari uitgezonden op NPO 2.
Brusselse hotels komen opnieuw in de buurt van niveau van voor de aanslagen
5 Januari, 16:42 De Tijd
16:10 De heropleving van de Brusselse hotels zet zich voort met een bezettingsgraad van 70 procent in 2017. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Brussels Hotels Association (BHA).


Antwerpse Syriëstrijder die aanslagen in ons land wilde plegen krijgt vijf jaar cel
4 Januari, 14:54 Gazet v. Antwerpen

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een Antwerpenaar veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij deel uitmaakte van terreurgroep IS en ermee gedreigd had aanslagen in ons land te plegen. Zijn kompaan, een man uit Kortrijk, liep dezelfde straf op.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be