NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Aanslagen

2News.be / Trefwoorden / Aanslagen

Zeven aanslagen verijdeld in Londen sinds maart
Vandaag, 01:00 Skynet
In het laatste half jaar zijn in Londen zeven terroristische aanslagen verijdeld. Dat heeft de burgemeester van de Britse hoofdstad, Sadiq Khan, zondag gezegd in de marge van het jaarlijkse partijcongres van Labour.


Politiechef Londen: zes aanslagen voorkomen, maar meer geld nodig
Vrijdag, 12:00 NOS nieuws

De politie in Londen heeft de afgelopen tijd zes aanslagen weten te voorkomen. Maar omdat elke verdachte situatie en elke melding serieus genomen moeten worden, komt de politie handen tekort.

De chef van het Londense politiekorps, Cressida Dick, heeft dat gezegd in een gesprek met de radiozender LBC. Ze vraagt om extra geld en mensen. De druk op de hoofdstedelijke politie is bij deze terreurdreiging zo groot dat die "niet is vol te houden", zei Dick.

Ze verwees ook naar de vier aanslagen in Londen in het afgelopen halfjaar en die in Manchester na een concert van Ariana Grande. "Elk voorval vraagt om de inzet van een groot aantal agenten in de onmiddellijke nasleep, en een groot onderzoek daarna."

"Er is de afgelopen jaren juist flink bezuinigd op het aantal politieagenten", vertelt correspondent Tim de Wit. "Er zijn nu bijvoorbeeld duizenden agenten minder op straat dan tien jaar geleden. Bezuinigingen overigens doorgevoerd door Theresa May, nu premier, maar die was toen nog minister van Binnenlandse Zaken."

Granaatscherven

Dick maakte verder bekend dat in de emmer die vorige week was achtergelaten in een treinstel op metrostation Parsons Green, ook granaatscherven hebben gezeten. "Oftewel, de bom was duidelijk bedoeld om in de ochtendspits, vorige week vrijdag in een volle metro, zo veel mogelijk slachtoffers te maken", zegt Tim de Wit.

In het treinstel stonden tientallen mensen en de kans is groot dat er dus tientallen doden waren gevallen als de bom, die met een timer tot ontploffing had moeten worden gebracht, wel goed was geŽxplodeerd.
Nieuwe arrestatie na aanslagen CataloniŽ
Vrijdag, 10:30 Skynet
De Guardia Civil heeft een Marokkaan gearresteerd die ervan wordt verdacht de daders van de bloedige aanslagen van vorige maand in CataloniŽ aan explosieven te hebben geholpen. Dit heeft het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.


Agent die info lekte had contact met broer van hoofdverdachte aanslagen van 22 maart

De Brusselse agent die ervan verdacht wordt vertrouwelijke informatie te hebben gelekt uit terreurdossiers, zou contacten hebben gehad met Yassine Atar, broer van Oussama Atar en neef van de broers El Bakraoui, die zich opbliezen op 22 maart in Brussel en Zaventem. Het contact zou al dateren van voor de aanslagen.
FinanciŽle steun aan slachtoffers aanslagen Stockholm, Barcelona en Brussel mogelijk
15 September, 18:19 Skynet
Op voorstel van minister van Justitie Koen Geens†heeft de ministerraad twee besluiten goedgekeurd om de aanslagen in†Stockholm (7 april), Barcelona (17 augustus) en Brussel (25 augustus) te erkennen als daden van terrorisme. Door die erkenning kunnen slachtoffers of hun naasten financiŽle steun krijgen.


Aanslagen Parijs - Frankrijk versoepelt detentievoorwaarden Salah Abdeslam uit vrees voor mentale gezondheid
15 September, 10:48 Skynet Belgie
Het gevangenisregime van Salah Abdeslam is iets versoepeld uit vrees voor de mentale gezondheid van de terreurverdachte. Dat meldt de Franse krant Le Parisien vandaag op zijn website. Het lichtere regime komt er in het belang van het onderzoek, omdat er onder meer gevreesd wordt dat Abdeslam nog voor de start van zijn proces zelfmoord zou kunnen plegen.


Onderzoekscommissie aanslagen - Laatste loodjes voor onderzoekscommissie
11 September, 07:18 Skynet Belgie
De onderzoekscommissie naar de terreuraanslagen komt stilaan aan het einde van haar werkzaamheden. Maandag pikt ze de draad weer op na het zomerreces. Over enkele weken zou de commissie met conclusies moeten komen over het derde en laatste luik van haar opdracht: radicalisering.


Onderzoekscommissie aanslagen 22 maart komt straks met conclusies
11 September, 06:54 Gazet v. Antwerpen

De onderzoekscommissie naar de terreuraanslagen komt stilaan aan het einde van haar werkzaamheden. Maandag pikt ze de draad weer op na het zomerreces. Over enkele weken zou de commissie met conclusies moeten komen over het derde en laatste luik van haar opdracht: radicalisering.
Nog veel vragen na terreur Barcelona
26 Augustus, 17:18 De Tijd
16:51 Duizenden Spanjaarden blazen vanavond in Barcelona verzamelen om de slachtoffers van de aanslagen te herdenken. Een week na de terreur blijven nog heel wat vragen onbeantwoord.


Aanslagen CataloniŽ - Zestienduizend mensen nemen deel aan mars tegen terreur in Cambrils
26 Augustus, 04:25 Skynet
In Cambrils, de badplaats in CataloniŽ waar een vorige week een vrouw werd gedood bij een terreuraanval, zijn vrijdag 16.000 mensen op straat gekomen om deel te nemen aan een mars tegen terreur. Dat meldt de politie. Bij een aanslag in Barcelona enkele uren voor die van Cambrils, kwamen ook nog eens 13 mensen om het leven.


Vierde verdachte van aanslagen CataloniŽ in voorwaardelijke vrijheid
25 Augustus, 13:32 Skynet Buitenland
Het vierde nog levende lid van de jihadistische cel die verantwoordelijk is voor de aanslagen in CataloniŽ, is vandaag vrijgelaten en onder juridische controle geplaatst. Dat kondigde een woordvoerder van een rechtbank aan.


'Derde lichaam gevonden in ontplofte huis Alcanar'
20 Augustus, 08:36 NOS nieuws

In het door gasflessen ontplofte huis in het Spaanse Alcanar is een derde lichaam gevonden, melden Spaanse media. Het huis was vermoedelijk een uitvalsbasis voor de terroristen die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen van afgelopen week, waarbij veertien doden vielen.

De explosie in het huis in Alcanar was in de nacht van woensdag op donderdag. Het was al bekend dat daarbij twee mensen waren omgekomen. Een van de slachtoffers zou een imam zijn. Wie de derde persoon is, zou nog worden onderzocht door de politie.

Vrachtwagen

De explosie in Alcanar houdt vermoedelijk verband met de aanslagen in Barcelona en Cambrils. De terroristen zouden de gasflessen hebben willen gebruiken bij de aanslag. Maar omdat het misging zouden ze geen explosieven hebben gebruikt.

Volgens journalist Rukmini Callimachi, gespecialiseerd in terreurgroep IS en werkzaam voor The New York Times, wilden de terroristen eerst een vrachtwagen huren om die vol te laden met explosieven. Het plan met de vrachtwagen zou niet zijn doorgegaan omdat ze niet de juiste papieren hadden om er een te huren.

Plan B zou geweest zijn om kleinere bestelbusjes te vullen met explosieven, waar na de explosie in Alcanar ook een streep door ging.

Van alle verdachten is er nog altijd ťťn niet gevonden: de 22-jarige Younes Abouyaaqoub. Hij bestuurde mogelijk het busje dat op de Ramblas in Barcelona, waar dertien doden vielen.

De meeste leden van de terreurcel die verantwoordelijk is voor de aanslagen komen uit Ripoll, zo'n honderd kilometer ten noorden Barcelona. Gisteren werd op het centrale plein een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen.
Aanslagen CataloniŽ - Ruim driehonderd aanwezigen bij herdenking slachtoffer aanslag in Tongeren
20 Augustus, 00:31 Skynet
Op de Grote Markt in Tongeren vond zaterdagavond een herdenkingsmoment plaats voor de 44-jarige Elke Vanbockrijck, die donderdagavond om het leven kwam bij de aanslag op de Ramblas in Barcelona. Meer dan driehonderd mensen waren aanwezig om Elke en alle andere slachtoffers van de aanslag te herdenken.


Aanslagen CataloniŽ - Spaans koningspaar legt bloemen neer op Ramblas
19 Augustus, 23:19 Skynet
De Spaanse koning Felipe VI en zijn vrouw Letizia hebben zaterdagavond bloemen neergelegd op de plaats waar donderdag de terreuraanslag plaatsvond in Barcelona. Ze trokken samen met de burgemeester van Barcelona en de president van CataloniŽ Carlos Puidgemont naar de plaats op de Ramblas waar een mozaÔek van kunstenaar Joan Mirů op de grond prijkt, en waar de wagen die bij de aanslag werd gebruikt tot stilstand kwam.


Dit is er over de verdachten van de aanslagen in Spanje bekend
19 Augustus, 18:00 Volkskrant
Stukje bij beetje komt in beeld wie betrokken zijn geweest bij de aanslagen in Spanje. Een overzicht van wat er over de verdachten bekend is. Het lijkt erop dat de terreurcel die de aanslagen heeft gepleegd bestond uit twaalf mensen. Vier van hen zijn gearresteerd en vijf anderen zijn door de politie doodgeschoten tijdens de aanslag in Cambrils. In het huis in Alcanar waar de bomaanslagen werden v


Catalaanse politie doorzoekt woning van imam: welke rol had hij bij de aanslagen?

De politie heeft zaterdagmorgen in Ripoll, de stad ten noorden van Barcelona, het huis van een imam doorzocht. De veiligheidsdiensten waren op zoek naar DNA-sporen, zegt de krant El PaŪs, die politie citeert. Vermoed wordt dat een van de lichamen die werden gevonden in het door een explosie ingestorte huis in Alcanar dat van de islamitische geestelijke is.
Zo kunnen aanslagen met auto?s deels voorkomen worden
18 Augustus, 18:00 AutoBlog
Plottwist: deze ellende voorkom je nooit 100%. Opnieuw werd er bij een aanslag gebruik gemaakt van een voertuig om dood er verderf te zaaien. Eerder was het al raak in Charlottesville, Londen, Stockholm, Parijs, Nice. Heck, zelfs Apeldoorn werd op Koninginnedag in 2009 opgeschrikt door een gek met een auto. Inlichtingendiensten proberen deze idioten preventief […]


De slachtoffers van de aanslagen in Spanje: een Belgische moeder, de vader van een baby van zeven maanden en een pas gepensioneerde
18 Augustus, 14:43 Gazet v. Antwerpen

Naast de veertien doden vielen er ook meer dan honderd gewonden bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Een tiental verkeert nog in kritieke toestand. Dit weten we tot nu toe over de doden en gewonden.
Dodental aanslagen loopt op tot 14
18 Augustus, 14:06 De Tijd
13:41 Op de Plaza de Catalunya in Barcelona is vanmiddag ťťn minuut stilte gehouden, na de terreuraanslagen van donderdagnamiddag. Die kostten al aan 14 mensen het leven, nadat ťťn van de gewonden van de tw...


Buitenlandse Zaken roept Belgische toeristen op tot waakzaamheid: ?drukbezochte plaatsen steeds vaker doelwit van aanslagen?

Buitenlandse Zaken raadt Belgen in Spanje aan om waakzaam te zijn na de aanslagen in Barcelona en Cambrils van donderdagavond en -nacht. Het ministerie roept landgenoten op zijn website op om ?de instructies van de lokale autoriteiten op de voet te volgen? en vraagt hen om er rekening mee te houden dat ?drukbezochte plaatsen doelwit van aanslagen kunnen zijn?.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be