NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Aanslagen

2News.be / Trefwoorden / Aanslagen

Bijna drie jaar na aanslag arrestaties in zaak Charlie Hebdo
Dinsdag, 12:30 NOS nieuws

Bijna drie jaar na de aanslagen op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo en een Parijse supermarkt heeft de Franse politie nieuwe arrestaties verricht. Drie mannen in de leeftijd van 25 tot 45 jaar zijn opgepakt op verdenking van het leveren van wapens aan de aanslagplegers, meldt Le Parisien.

De verdachten werden maandag en dinsdag gearresteerd. Ze zijn bekenden van de politie vanwege kleinere vergrijpen. Volgens Le Parisien gaat het om de laatste arrestaties in de zaak en wordt het dossier hierna gesloten.

Charlie Hebdo

Op 7 januari 2015 pleegden twee Algerijnse broers een aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs. Hierbij kwamen twaalf mensen om het leven, onder wie hoofdredacteur Stéphane Charbonnier. Het duo werd twee dagen later gedood door de politie.

Op 9 januari werden klanten in een koosjere supermarkt in Parijs gegijzeld door terrorist Amedy Coulibaly. Hij kende de daders van de aanslag op Charlie Hebdo. Vier supermarktbezoekers en de dader zelf kwamen om het leven.
?Brein achter aanslagen was informant van Spaanse inlichtingendienst?

Abdelbaki Es Satty, de imam van de moskee in Ripoll die het brein zou zijn achter de aanslagen in Barcelona en Cambrils, werkte een tijd als informant van de Spaanse inlichtingendiensten. Dat heeft El Pais bericht.
Salah Abdeslam hult zich opnieuw in stilzwijgen op nieuwe hoorzitting

Salah Abdeslam, de enige overlevende van het terreurcommando dat de aanslagen van november 2015 in Parijs uitvoerde, heeft woensdag opnieuw geweigerd te antwoorden op de vragen van de Franse rechter tijdens zijn vijfde verhoor sinds zijn inbeschuldigingstelling anderhalf jaar geleden. Dat heeft het Franse persagentschap AFP vernomen bij een gerechtelijke bron.
'Aanslagen Parijs, Brussel en Thalys mogelijk één grote operatie van IS'
13 November, 18:42 Skynet
Mogelijk is er een verband tussen de aanslagen van Parijs, Brussel en de mislukte aanval op een Thalys-trein. Dat heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuw vandaag gezegd bij de RTBF-radio, nu het exact twee jaar geleden is dat een IS-commando op verschillende plaatsen in Parijs een bloedbad aanrichtte.


Aanslagen Parijs: "Salah Abdeslam had in Hongarije ontmoeting met neonazi's"
13 November, 17:30 Skynet
Salah Abdeslam, de enige overlevende van het terreurcommando dat de aanslagen van november 2015 in Parijs uitvoerde, zou enkele weken later in Hongarije een ontmoeting hebben gehad met neonazi's. Dat berichtte het Hongaarse nieuwsportaal "zoom.hu" vandaag althans onder aanhaling van bronnen binnen de regering in Boedapest, die niet genoemd wilden worden. Abeslam zou in januari 2016 samengekomen zijn met leden van het militante en extreemrechtse Hongaarse Nationale Front (MNA).


Parijs herdenkt slachtoffers Bataclan en andere aanslagen
13 November, 10:36 NOS nieuws

In Parijs wordt vandaag stilgestaan bij de terroristische aanslagen van precies twee jaar geleden, die aan 130 mensen het leven kostten. President Macron herdenkt, samen met de Parijse burgemeester Hidalgo en vele anderen, de slachtoffers die vielen bij het voetbalstadion Stade de France, het Bataclan-theater en enkele cafés in het centrum van Parijs.

Bij alle plaatsen waar extremisten uit naam van Islamitische Staat toesloegen, worden herdenkingsplechtigheden gehouden. De aanslagen van 13 november 2015 waren de ergste uit de recente geschiedenis van Frankrijk.

De eerste plechtigheid vond vanmorgen plaats bij het Stade de France, waar Macron een krans legde en een minuut stilte in acht nam.

Direct na de aanslagen riep de toenmalige president Hollande de noodtoestand uit. Die heeft zijn opvolger Macron twee weken geleden opgeheven. Inmiddels zijn in Frankrijk aangescherpte antiterrorismewetten van kracht, die de politiek vergaande bevoegdheden geven om verdachten af te luisteren en woningen te doorzoeken.

De reeks terreurdaden op de avond van 13 november begon bij het Stade de France waar het Franse nationale elftal op dat moment een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Duitsland. Drie zelfmoordterroristen bliezen zich buiten het stadion op. Kort daarna openden terroristen het vuur op bezoekers van cafés in het 10de en 11de arrondissement.

Daarna stormden gewapende mannen het Bataclan-theater aan de Boulevard Voltaire binnen, tijdens een popconcert van de Eagles of Death Metal. Binnen richtten ze een bloedbad aan en namen ze het publiek in gijzeling. In het theater vielen de meeste doden, 89 in totaal.

Van de acht aanslagplegers kwamen er zeven om. In de dagen en weken na de aanslagen werden in België,en Duitsland verdachte medeplichtigen opgepakt. De Franse politie is nog altijd op zoek naar anderen die verdacht worden van betrokkenheid bij de terreurdaden in Parijs.
Wekdienst 13/11: Uitspraak tegen Laura H. en herdenking aanslagen Parijs
13 November, 07:00 NOS nieuws

Goedemorgen! Vandaag staan twee agenten voor de rechter vanwege de dood van Mitch Henriquez en hoort jihadverdachte Laura H. wat haar straf wordt.

Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Er valt ook nog een enkele bui. Het wordt maximaal 8 of 9 graden en er waait een matige wind uit het noorden. De komende dagen is er eerst veel bewolking en soms valt wat regen.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

? De rechter doet in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam uitspraak in de zaak tegen jihadverdachte Laura H. Het OM heeft bijna drie jaar cel tegen haar geëist, waarvan twee jaar voorwaardelijk, vanwege deelname aan de radicaalislamitische terreurgroep IS en voorbereidingen voor terrorisme. H. was bijna een jaar in IS-gebied, maar volgens haar advocaat speelde ze enkel huisvrouw en is alleen aanwezigheid niet strafbaar.

? In de extra beveiligde rechtbank bij Schiphol moeten agenten DH01 en DH02 zich verantwoorden voor de dood van de 42-jarige Arubaan Mitch Henriquez, tijdens een muziekfestival in Den Haag in juni 2015. Henriquez overleed een dag na zijn arrestatie, wat leidde tot rellen in de Haagse Schilderswijk.

? In Parijs worden de slachtoffers van de aanslagen van 13 november 2015 herdacht. President Macron, zijn voorganger François Hollande en een paar hoogwaardigheidsbekleders gaan langs de plaatsen waar precies twee jaar geleden 129 mensen omkwamen.

? Het Sinterklaasjournaal begint weer. Vanavond om 18.00 uur is de eerste aflevering te zien op NPO 3. De landelijke intocht van Sinterklaas is zaterdag in het Friese Dokkum.

Wat heb je gemist?

Bij een aardbeving in het grensgebied tussen Irak en Iran zijn ruim 200 doden en 860 gewonden gevallen. De statistieken gaan bijna uitsluitend over Iran. Aan de Iraakse kant is er nog veel onduidelijkheid over het aantal slachtoffers.

De beving had een kracht van 7,2 en het epicentrum lag niet ver van de stad Halabja in Iraaks Koerdistan. Het dodental zal naar verwachting nog stijgen.

Ander nieuws uit de nacht:

? Platform naar rechter om vindplaatsen tijgermug: volgens het platform Stop Invasieve Exoten houdt de overheid onterecht informatie achter.

? EP-voorzitter: geld voor EU verdubbelen, Europese belasting invoeren: "We hebben jaarlijks 280 miljard euro nodig in plaats van 140 miljard", zegt de voorzitter van het Europees Parlement in een interview.

? Studie VS: omstanders durven vrouwen minder snel te reanimeren: mogelijk heeft dat te maken met de angst om de borsten van de vrouw aan te raken, zeggen de onderzoekers.

? Rapper Lil' Kleine wint internationale MTV-award in Londen: hij is de eerste Nederlander die deze prijs wint.

En dan nog dit:

Een kind in Noorwegen is ternauwernood ontsnapt aan fataal ongeluk. Dat is te zien op beelden die Noorse media afgelopen weekend publiceerden. Een groep kinderen probeerde over te steken bij een bushalte, maar zag daarbij een vrachtwagen over het hoofd.

Fijne dag!
Frans gerecht belooft alles te doen om zelfmoord van Salah Abdeslam te verhinderen

De Franse minister van Justitie Nicole Belloubet heeft woensdag bevestigd dat er vrees bestaat voor een ?zelfmoordpoging? van Salah Abdeslam. Hij is de enige overlevende jihadist achter de aanslagen 13 november 2015 in Parijs. Hij zit geïsoleerd opgesloten en wordt via camera?s voortdurend in het oog gehouden.
Twaalf mensen gedood bij twee aanslagen in Mali

In Mali zijn bij twee aanslagen twaalf mensen gedood, de meesten onder hen zijn burgers. Een bus was maandag in de omgeving van de noordelijke gemeente Ansongo over een springtuig gereden. Vijf mensen, onder wie een meisje, overleefden de explosie niet, zei de VN-Vredesmissie in Mali dinsdag. Vier andere burgers raakten gewond.
Tatoeages voor de aanslagen in Parijs: 'Dit is mijn litteken'
5 November, 15:00 NOS nieuws

Op 13 november 2015 ligt Laura Levêque bedolven onder levenloze lichamen in de Parijse concertzaal Bataclan. Sindsdien heeft ze het gevoel dat ze de doden op haar schouders draagt. Ze besloot dat gevoel om te zetten in een tatoeage, op haar schouder. "En daarmee is de horror iets moois geworden."

Laura heeft net als vele overlevenden van de aanslagen in Parijs haar ervaring gevangen in een tatoeage. Persbureau AFP verzamelde hun verhalen.

"Ik zat onder het bloed, was bedolven onder de mensen. Doordrongen van de slachtoffers", vertelt Laura. Op haar schouder prijkt een raaf en een slang die in zijn eigen staart bijt. "Het staat symbool voor leven en dood."

Nahomy Beuchet liet drie maanden na de aanslag haar tatoeage zetten. Aan de binnenkant van haar onderarm staat de bewuste datum, met daarbij de woorden peace, love and death metal, de titel van een album van de band Eagles of Death Metal. De band trad die avond op in het Bataclan-theater.

Manon Hautecoeur was vlak bij het restaurant Le Petit Cambodge, waar 39 mensen om het leven kwamen in de kogelregen. Ze laat een tatoeage van een leeuw zien, met daarbij het motto van Parijs: 'fluctuat nec mergitur', het wordt heen en weer gegooid door de golven, maar zinkt niet.

Ze raakte niet gewond. "Als je niet fysiek gewond raakt, maar wel psychisch wordt getroffen, heb je niet het gevoel dat je een echt slachtoffer bent. Daarom is dit mijn litteken."

David Fritz Goeppinger deelt het gevoel van Manon. Ook hij raakte niet gewond, maar hield wel psychologische littekens over aan wat hij heeft meegemaakt.

"Ik had het gevoel dat ik iets nodig had", vertelt de 25-jarige. Hij liet de datum van de aanslag in Romeinse cijfers op zijn onderarm zetten.

"Het was vrijdag de 13de, we stonden met een groep van 13 bij elkaar en we hebben het allemaal gered", vertelt de 24-jarige Ludmila Profit over wat zij meemaakte in het Bataclan. Ze liet het cijfer 13 in een klavertje vier tatoeëren achter haar oor.

"Het woord fuck staat erbij, als een middelvinger aan de terroristen." Ludmila wil sterk zijn en leven voor alle mensen die het niet hebben overleefd.

De 44-jarige Stéphany Zarev kreeg een stuk van een kogel in haar arm in het Bataclan-theater. Op die plek heeft ze de beeltenis van een feniks laten zetten, die uit zijn eigen as herboren wordt.

"Ik wilde op mijn huid vastleggen dat ondanks de nachtmerrie van die avond er toch mooie dingen zijn om voor te leven."
New York beveiligt kruispunten in verband met aanslagen
3 November, 12:30 NOS nieuws

De stad New York plaatst op kruispunten in Manhattan wegversperringen. Ze zijn bedoeld om terreuraanslagen zoals die van dinsdag te voorkomen. Een man van Oezbeekse afkomst reed toen met een pick-up acht mensen dood.

Een woordvoerder van burgemeester De Blasio twittert dat er onder meer versperringen komen op 57 kruisingen met een fiets- en voetgangerspad, aan de westkant van Manhattan.

Zondag is de marathon van New York. Daar worden 50.000 deelnemers en twee miljoen toeschouwers verwacht. Stadsbestuurders zeggen dat ze zich niet laten intimideren en dat de marathon gewoon doorgaat.
Abdelkader Merah ontkent betrokkenheid bij aanslagen Mohamed Merah
2 November, 13:42 Skynet
Ter afsluiting van het proces rond de jihadistische reeks moorden van Toulouse heeft beklaagde Abdelkader Merah opnieuw zijn onschuld betuigd. De 35-jarige man van Algerijnse afkomst zou zijn broer Mohamed bij de voorbereiding van de reeks aanslagen geholpen hebben, die in maart 2012 in het zuidwesten van Frankrijk gericht was tegen militairen en joden. Zeven mensen werden toen vermoord.


Taliban doden tientallen politieagenten bij reeks aanslagen
29 Oktober, 10:48 NOS nieuws

Bij aanvallen van de Taliban op politieposten in Afghanistan zijn tientallen agenten gedood. Ook een onbekend aantal Talibanstrijders kwam om.

De aanvallen werden uitgevoerd op posten in de noordelijke provincie Kunduz, Kunar in het noordoosten, en in het zuiden van Afghanistan. In Kunar, dat grenst aan Pakistan, kwamen dertien agenten om het leven bij de bestorming van een controlepost. Eén agent wist te ontsnappen. Bij controleposten in Kunduz en in het zuiden van het land vielen nog eens negentien doden.

Taliban

Gisteren kwamen nog negen politieagenten om bij aanslagen op controleposten in de oostelijke provincie Ghazni. Zes Talibanstrijders werden gedood.

De gevechtsmissie van de NAVO in Afghanistan werd eind 2014 afgerond. Vanaf 2015 werd een kleinere missie op touw gezet met als doel het opleiden van het Afghaanse leger en politie. Ook het Nederlandse leger is nog altijd in Afghanistan aanwezig. Sinds het einde van de gevechtsmissie is het aantal aanslagen door de Taliban echter sterk toegenomen.

Hoofdstad Kabul is de laatste maanden vaak het doelwit, maar ook politieposten in andere delen van het land worden geregeld door de terreurgroep aangevallen.
Cuba vindt geen bewijs van 'akoestische aanslagen' op diplomaten van VS
27 Oktober, 09:42 Skynet
De Cubaanse autoriteiten hebben naar eigen zeggen geen aanwijzingen gevonden van een 'akoestische aanslag' waarvan diplomaten van de Verenigde Staten het slachtoffer zouden van geworden zijn. Washington had Havana daarvan beschuldigd. "Er konden geen verdachten opgespoord worden, noch personen met navenante motieven, intenties of middelen, om dergelijke acties uit te voeren", klonk het donderdag op de staatstelevisie.


Aanslagen Brussel - Kamer keurt eindrapport onderzoekscommissie goed
26 Oktober, 21:36 Skynet
De plenaire Kamer heeft donderdagavond het eindverslag goedgekeurd van de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart 2016. Dat gebeurde zoals verwacht quasi unaniem, omdat het rapport was opgesteld in consensus onder de acht fracties die in de onderzoekscommissie vertegenwoordigd waren.


Commissie aanslagen Brussel beveelt aan: opvolgingscommissie moet uitvoering aanbevelingen controleren
26 Oktober, 07:30 Gazet v. Antwerpen

Een opvolgingscommissie moet controleren of de aanbevelingen van de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart 2016 effectief worden uitgevoerd. Dat is een van de aanbevelingen in het eindverslag van de commissie, dat donderdag wordt besproken in de plenaire Kamer. Daarmee komt negentien maanden na de aanslagen een einde aan de werkzaamheden van de onderzoekscommissie.
Acht verdachten van extreemrechtse aanslag in Frankrijk formeel in verdenking gesteld

Acht mannen zijn zaterdagavond formeel in verdenking gesteld door een onderzoeksrechter gespecialiseerd in terreurzaken in het onderzoek naar de groepering van een extreemrechtse ex-militant die ervan verdacht wordt aanslagen te hebben gepland tegen politici en moskeeën in Frankrijk. Dat zegt het parket van Parijs.
Vijftigtal doden bij twee aanslagen op moskeeën in Afghanistan
20 Oktober, 19:00 Skynet
Bij aanslagen op twee moskeeën in Afghanistan zijn een vijftigtal doden gevallen. Dat melden officiële bronnen. Bij een zelfmoordaanslag op een sjiitische moskee in Kaboel vielen minstens 32 doden en 41 gewonden, terwijl een kamikaze in de provincie Ghor minstens 15 doden en 22 gewonden maakte.


Inlichtingendiensten lieten steken vallen voor de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem

De ADIV (de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid), ofwel de militaire inlichtingendienst, heeft steken laten vallen in het opsporen van terroristen in de aanloop naar de aanslagen van 22 maart in Zaventem en Brussel. Dat blijkt uit het jaarverslag 2016 van het comité I dat de inlichtingendiensten in ons land controleert.
Tien personen opgepakt in Frankrijk die aanslagen wilden plegen op politici
17 Oktober, 19:54 Gazet v. Antwerpen

In het zuidoosten van Frankrijk en in de buurt van Parijs zijn dinsdag tien mensen opgepakt die aanslagen wilden plegen tegen politieke figuren.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be