NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Aanslag

2News.be / Trefwoorden / Aanslag

Hamas verantwoordelijk voor recente aanslag op premier Hamdallah
Gisteren, 22:42 Skynet
De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft de in de Gazastrook heersende Hamas rechtstreeks van de poging tot moord op premier Rami Hamdallah beschuldigd. Tijdens een bijeenkomst in Ramallah zei Abbas maandagavond dat het resultaat van een onderzoek door Hamas niet wordt afgewacht, "omdat we weten dat ze -de Hamasbeweging- achter de moordpoging schuilgaat".


Tiener schuldig aan mislukte aanslag Londense metro
Vrijdag, 15:12 NOS nieuws

De 18-jarige Ahmed Hassan is schuldig bevonden aan de mislukte aanslag in het Londense metrostation Parsons Green, september vorig jaar. De tiener van Iraakse komaf, die naar eigen zeggen getraind is door Islamitische Staat, is veroordeeld voor poging tot moord. Zijn straf wordt volgende week bekendgemaakt.

Hassan had thuis in Sunburry zelf een bom in elkaar geklust. De explosieven in de emmer met scherpe voorwerpen gingen maar deels af. Daarbij raakten dertig metroreizigers lichtgewond. De officier van justitie noemt het "een gelukje" dat de bom niet volledig explodeerde.

'Niet de bedoeling'

De tiener heeft toegegeven dat hij de bom gebouwd heeft, maar zei dat hij niet wilde dat deze afging. Hij verklaarde in de rechtbank dat hij alleen brand wilde stichten, omdat hij zich verveelde en zich gestrest voelde. Hassan woonde bij een pleeggezin.

Britse autoriteiten kregen flinke kritiek, omdat zij de poging van Hassan niet hebben kunnen voorkomen. Bij de Britse immigratiedienst had hij eerder verklaard dat hij was gerekruteerd door IS en gedwongen was met hen te trainen.

Tegen een docent vertelde hij dat hij "een plicht had Groot-BrittanniŽ te haten", omdat zijn vader was omgekomen door een bom in Irak. Hij was wel aangemeld bij een programma voor deradicalisering, maar daar kregen ze geen lucht van zijn plannen.
Aanslag op konvooi Palestijnse premier bij bezoek aan Gaza
13 Maart, 11:00 NOS nieuws

Een konvooi van de Palestijnse premier Hamdallah is bij een bezoek aan de Gazastrook getroffen door een explosie. Een aantal mensen raakte lichtgewond, maar de premier bleef ongedeerd. De bomexplosie gebeurde nadat het konvooi Gaza zo'n 200 meter was binnengetrokken.

Hamdallah is in veiligheid gebracht en zijn bezoek aan de Gazastrook ging gewoon door. De Palestijnse Autoriteit zegt dat Hamas verantwoordelijkheid draagt; de veiligheidsmaatregelen zouden niet afdoende zijn geweest. Hamas deelt sinds 2007 de lakens uit in Gaza.

Hamdallah's bezoek aan de Gazastrook werd vijf maanden geleden al gepland. Hij bezoekt onder meer een afvalverwerkingsinstallatie, waar de Palestijnse Autoriteit aan meebetaalde. Ook zal Hamdallah spreken met Hamas-leiders. Gesprekken over verzoening tussen de Palestijnse Autoriteit en Hamas zijn eerder vastgelopen, nadat via bemiddeling door Egypte een akkoord was bereikt.

Brainstormsessie

De explosie was bij de plaats Beit Hanoun, in het noorden van de Gazastrook. Op dezelfde plaats werd in 2003 een Amerikaans konvooi werd getroffen door een aanslag, waarbij drie Amerikanen omkwamen.

In Washington is vandaag een ontmoeting tussen afgevaardigden van de VS, IsraŽl, Europese en Arabische landen over de humanitaire en economische crisis in de Gazastrook. President Trump spreekt van een brainstormsessie.

De Palestijnse Autoriteit is er hoogstwaarschijnlijk niet bij. Die is nog altijd woest op Trump vanwege de erkenning door de VS van Jeruzalem als IsraŽlische hoofdstad en het plan om de Amerikaanse ambassade te verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Binnen de tweestatenoplossing is Jeruzalem de toekomstige hoofdstad van zowel IsraŽl als een Palestijnse staat.
May beschuldigt Rusland van aanslag op oud-spion

Rusland zit hoogstwaarschijnlijk achter het vergiftigen van een voormalige Russische spion en zijn dochter, vorige week in een Brits restaurant. Dat heeft de De Britse premier Theresa May gezegd in het parlement.
Zwitserland zet Colombiaanse het land uit vanwege plannen aanslag
8 Maart, 08:24 NOS nieuws

Zwitserland heeft een Colombiaanse terreurverdachte die opgroeide in Zwitserland het land uitgezet omdat ze plannen zou hebben gehad aanslagen te plegen. De 23-jarige vrouw werd in november opgepakt en tegen haar loopt nog een strafrechtelijk onderzoek vanwege terroristische activiteiten. De autoriteiten willen dat niet afwachten omdat ze een gevaar zou zijn voor het land.

Politiediensten onderschepten appjes van de vrouw en haar man, een Zwitser van Bosnische afkomst die gelijktijdig werd opgepakt in Frankrijk. Ze spraken over het laten ontsporen van een trein en een aanslag op een kerk of op een nachtclub.

Justitie gepasseerd

Tegen de vrouw, een bekeerde moslima die opgroeide in Lausanne, loopt dus nog een strafrechtelijk onderzoek en ze zou eigenlijk begin februari vrij hebben moeten komen. De federale politie van Zwitserland stak daar een stokje voor en betoogde dat ze het land uit moet worden gezet omdat de zaak de binnenlandse veiligheid raakt. Gisteren is ze uitgezet.

In uitzonderlijke gevallen kan justitie in dit soort zaken gepasseerd worden. Het ministerie van Justitie en daarna de Zwitserse Bundesrat, de regering, heeft dan het laatste woord.

Journalisten van de publieke omroep SRF spraken met de vrouw in de gevangenis. Ze erkent dat ze met haar man heeft gesproken over aanslagen, maar dat was volgens haar maar geklets; het zou gaan om fantasieverhalen.

Kritiek op uitzetting

Bij de politie-operatie in november werden bij elkaar tien verdachten opgepakt, negen van hen in Frankrijk. De man van de Colombiaanse zou de leider zijn geweest van de groep, die zou sympathiseren met terreurgroep IS.

Het besluit is niet onomstreden. Verschillende rechtsgeleerden en politici uiten zich kritisch. Een senaatslid van de liberale FDP, Andrea Caroni, zegt tegen de SRF dat er eerst een uitspraak door een rechter gedaan had moeten worden en dat ze in Zwitserland haar straf moet uitzitten. Pas daarna kan volgens hem sprake zijn van uitzetting, tenzij Zwitserland met Colombia afspreekt dat de vrouw haar celstraf daar uitzit.

Rechtsexpert Marc Spescha van de universiteit van Freiburg zegt dat de vrouw in Colombia waarschijnlijk gewoon kan gaan en staan waar ze wil, omdat de strafzaak tegen haar in Zwitserland niet per se leidt tot een arrestatie in Colombia.
Proces tegen vermoedelijke dader van aanslag op Londense metro begonnen
7 Maart, 18:54 Skynet
Bija een half jaar na de aanslag in het Londense metrostation Parsons Green is vandaag het proces begonnen tegen de vermoedelijke dader. De achttienjarige Irakees Ahmed Hassan Mohammed Ali wordt beschuldigd van poging tot moord en gebruik van explosieven. Hij ontkent verantwoordelijk te zijn voor de feiten.


Acht arrestaties op verdenking van plannen van aanslag
5 Maart, 11:24 Skynet
Bij huizoekingen in Molenbeek, Geraardsbergen en Mechelen zijn gisteren acht personen opgepakt, omdat ze verdacht worden van het voorbereiden van een aanslag. Dat nieuws meldt La DerniŤre Heure vandaag op zijn website. Het federaal parket was niet bereikbaar voor meer uitleg.


Slachtoffer kreeg nieuwe tip over Bende van Nijvel: ?Lid staatsveiligheid verwittigde familie om niet naar Delhaize te gaan?

David Van de Steen (41), die bij de aanslag van de Bende van Nijvel in Aalst zwaargewond raakte, zou recent een nieuwe tip binnengekregen hebben. Een man van de staatsveiligheid was volgens de nieuwe informatie op de hoogte van de aanslag op de plaatselijke Delhaize en verwittigde zijn familie uit Aalst om die dag niet meer naar de supermarkt af te zakken. Dat meldt Het Laatste Nieuws.
Doden en gewonden bij aanslag ELN in Colombia
27 Februari, 17:00 Skynet
Bij een bomaanslag op een militaire patrouille in het noordoosten van Colombia zijn vijf soldaten gedood. Tien anderen liepen verwondingen op, toen de aanvallers op een landweg in het departement Norte de Santander een springtuig lieten ontploffen. Dat deelden de strijdkrachten vandaag mee. Het militaire bestuur acht de linkse guerrillaorganisatie ELN voor de aanslag verantwoordelijk.


Achttien soldaten omgekomen bij aanslag op Afghaanse legerbasis
24 Februari, 09:48 Skynet
Minstens achttien soldaten zijn zaterdag omgekomen bij een aanslag op een legerbasis in Farah, in het westen van Afghanistan. De taliban hebben de aanslag opgeŽist, zo meldt het ministerie van Defensie.


Doden bij dubbele aanslag SomaliŽ
24 Februari, 04:06 NOS nieuws

Een dubbele aanslag in het centrum van de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft aan zeker achttien mensen het leven gekost. Tientallen mensen raakten gewond.

De eerste aanval vond plaats bij de poorten van het presidentiŽle paleis. Militanten weigerden te stoppen bij een controlepost. Er brak daarop een vuurgevecht uit tussen veiligheidsmedewerkers en de extremisten. Daarbij werden vijf aanvallers gedood.

Niet veel later ging een autobom af bij een kantoor van de inlichtingendiensten.

De islamitische terreurgroep al-Shabab heeft de verantwoordelijkheid voor de dubbele aanslag opgeŽist.
Nikolas Cruz, de 19-jarige dader van de aanslag op school in Florida, had een fascinatie voor vuurwapens
15 Februari, 12:36 Volkskrant
Een tiener met problemen, zowel thuis als op school. Iemand ook met een fascinatie voor vuurwapens. Dat beeld doemt op van Nikolas Cruz (19), de scholier die woensdag op de Marjory Stoneman Douglas High School in Florida een bloedbad aanrichtte. Voorafgaand aan zijn daad plaatste Cruz volgens de politie 'verontrustend materiaal' op social media. Wat dat was, wil de politie niet zeggen. Cruz was in


Nieuwe verdachte van Thalys-aanslag opgepakt
14 Februari, 21:00 De Tijd
20:35 Een 36-jarige Marokkaan is door de Franse en Spaanse politie opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een mislukte aanslag in een sneltrein van Amsterdam naar Parijs op 21 augustus 2015.


Duo uit Luik veroordeeld voor aanslag op woning Frank De Tank
7 Februari, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Twee jongemannen uit het Luikse zijn woensdagochtend veroordeeld voor de aanslag op de voormalige woning van drugstrafikant Frank ?De Tank? V. in Sint-Job-in-?t-Goor.
Verijdelde aanslag in Thalys verfilmd met echte helden in de hoofdrol
6 Februari, 12:00 NOS nieuws

Met hun heldendaad wisten ze een een bloedbad te voorkomen. Drie mannen, een Amerikaanse student, een Amerikaanse militair en een Britse zakenreiziger, zaten in augustus 2015 in de Thalys toen een man met een kalasjnikov het vuur opende. Ze wisten hem te overmeesteren. Een film over hun heldendaad is gisteren in premiŤre gegaan, met de mannen zelf in de hoofdrol.

De film The 15.17 to Paris is gebaseerd op het boek dat de drie mannen zelf schreven over de gebeurtenis. In de film worden de drie vrienden gevolgd vanaf hun kinderjaren tot de onwaarschijnlijke gebeurtenis in de trein.

De drie vrienden waren aan het backpacken door Europa. In de trein van Amsterdam naar Parijs hoorden ze het geluid van een automatisch wapen dat werd doorgeladen op de wc. Ze wilden de man toen hij uit het toilet kwam ondervragen, waarop hij begon te schieten. Ze grepen in en overmeesterden de man, maar raakten daarbij zwaargewond.

Vanuit alle kanten kregen ze lof voor hun optreden. President Obama sprak van een heldendaad en de Franse minister Cazeneuve zei dat ze "waarschijnlijk het leven hebben gered van veel mensen".

In 2016 stemden de drie mannen in met het idee van Clint Eastwood een film te maken over de gebeurtenis. Wekenlang liet de regisseur mensen auditie doen voor de hoofdrollen, maar de drie mannen kreeg hij niet uit zijn hoofd. Toen Eastwood ze benaderde voor de rol waren ze niet direct enthousiast. Geen van hen had ooit een voet op een filmset gezet.

"Ik wilde de film niet verpesten", vertelt een van hen in een interview met de Los Angeles Times. "Echte acteurs kunnen dit waarschijnlijk veel beter." Maar al gauw waren ze om. "Je wil niet over een aantal jaren terugkijken en dan bedenken dat je in een film van Clint Eastwood had kunnen spelen, maar dat je het niet hebt gedaan."

Hoewel de drie zelf graag wat beter voorbereid zouden worden op het acteerwerk, raadde Eastwood hen af om acteerlessen te nemen. "Dan lijkt het alsof je acteren gaat. Ik wil dat je gewoon doet, en op een natuurlijke manier naspeelt hoe het gebeurde."

Eastwood heeft vooral in beeld proberen te brengen wat de mannen deed besluiten om in te grijpen. "Wat zouden de meeste mensen doen? Zich verstoppen onder een stoel. Wat maakt het dat deze mannen opsprongen en afrenden op iemand die een wapen op hen richtte?"

Het acteren heeft het bloed van de drie helden sneller doen stromen: ze ambiŽren alle drie een carriŤre als professioneel acteur. "Maar we zijn ook al tevreden met wat we nu hebben neergezet."

En als de film niet goed wordt ontvangen? "Daar kunnen we niet boos om worden toch? Dit is wat er is gebeurd."
Levenslang voor aanslagpleger Londense moskee
2 Februari, 15:00 NOS nieuws

De 48-jarige man die afgelopen zomer een terroristische aanslag pleegde bij een moskee bij Finsbury Park is veroordeeld tot ruim 40 jaar cel. Darren O. uit Cardiff, die met zijn bestelbus inreed op moskeegangers, is volgens de rechter "vergiftigd" door extreem-rechtse ideeŽn.

Darren O. heeft een levenslange celstraf gekregen. Hij mag van de rechter pas na 43 jaar cel een verzoek indienen tot voorwaardelijke vrijlating.

O. werd veroordeeld voor moord en poging tot moord. Hij reed afgelopen juni met een gehuurde bestelbus in op gelovigen die de moskee verlieten na het avondgebed van de ramadan. De 51-jarige Makram Ali werd gedood, twaalf anderen raakten gewond.
Afghanistan geteisterd door terreurgolf: elf doden bij nieuwe aanslag in Kabul
29 Januari, 12:00 Volkskrant
De terreurgroep Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeŽist voor een aanval op een militaire academie in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Daarbij kwamen elf Afghaanse militairen om het leven. Afghanistan wordt geteisterd door een golf van aanslagen. Vijf zwaarbewapende terroristen vielen maandagochtend een legerpost aan bij een militaire academie in het westen van de stad. Naast de elf


Opnieuw een dodelijke aanslag in Kabul. Zijn de Taliban weer terug op volle sterkte?
28 Januari, 22:12 Volkskrant
Het front in Afghanistan verplaatst zich steeds meer naar de grote steden: zaterdag werd de derde grote aanslag in tien dagen tijd gepleegd. Dit keer kwamen er in de hoofdstad Kabul zeker 103 mensen om het leven en raakten 245 mensen gewond door een bom die was verstopt in een ambulance. 'De stad bloedt', zegt de Afghaanse journalist Bilal Sarwary via de telefoon vanuit Kabul. 'Mensen voelen zich


Doden bij aanslag op politiebureau in Colombia
28 Januari, 01:48 NOS nieuws

Bij een bomaanslag op een politiebureau in Colombia zijn vijf agenten om het leven gekomen. Ook zijn er 42 gewonden gevallen. De aanslag was in de havenstad Barranquilla, in het noorden van Colombia.

Waarschijnlijk brachten de daders het explosief op afstand tot ontploffing. Op dat moment was de wisseling van de wacht op het bureau en werden agenten bijgepraat over hun dagtaken. De politie noemt de aanslag een "barbaarse daad."

De politie heeft een verdachte aangehouden die de bom zou hebben geplaatst en tot ontploffing zou hebben gebracht. Op het moment van de aanslag werd ergens anders in de stad een overval gepleegd op een geldtransport. De explosie was mogelijk een afleidingsmanoeuvre.

Drugsbende

Volgens de burgemeester van de stad zit waarschijnlijk een drugsbende achter de aanslag. De politie heeft de afgelopen weken hard opgetreden tegen criminele groeperingen.

De autoriteiten hebben een beloning van omgerekend 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die naar de daders leidt.
Tientallen doden en veel gewonden bij zelfmoordaanslag Kabul
27 Januari, 11:24 NOS nieuws

Bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker 40 doden en 110 gewonden gevallen, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. De explosie was in het centrum van de stad, bij het gebouw waar eerder het ministerie van Binnenlandse Zaken was gevestigd.

In de buurt zit ook het gezantschap van de Europese Unie. Ook liggen er veel ambassades, van onder meer Zweden en India en het hoofdkwartier van de politie.

Ambulance

Media melden dat de zelfmoordterrorist een ambulance heeft opgeblazen. Volgens ooggetuigen hangen boven de stad dikke zwarte rookwolken. De aanslag is opgeŽist door terreurorganisatie Taliban.

Vorige week werd nog een hotel in Kabul aangevallen door Taliban-strijders. Daarbij vielen 18 doden, onder wie 14 buitenlanders.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be