NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Aanranding

2News.be / Trefwoorden / Aanranding

Gevangenisdirecteur uit Wortel staat terecht voor aanranding
6 December, 08:18 Gazet v. Antwerpen

Voor de correctionele rechtbank in Turnhout staat woensdagvoormiddag de 66-jarige Jef Buts terecht, de voormalige directeur van de gevangenis in Wortel (Hoogstraten). De blinde gevangenisdirecteur kwam vier jaar geleden in opspraak nadat verscheidene gedetineerden klacht tegen hem indienden voor seksueel ongepast gedrag.
Open VLD wil wet op aanranding en verkrachting verscherpen: ?Ook straf voor vrouwen die mannen verkrachten?

Open VLD wil een aantal lacunes in het strafwetboek over verkrachting en aanranding wegwerken. Dat moet onder meer vervolging van verkrachting wanneer de dader een vrouw en het slachtoffer een man is, beter mogelijk maken. Open VLD-Kamerlid Carina Van Cauter dient daar een wetsvoorstel voor in.
Inspectie kritisch over politie na aanranding in Hoorn
22 November, 10:42 NOS nieuws

De politie had voortvarender moeten optreden na de aanrandingszaak in Hoorn, waarbij de dader uiteindelijk door het slachtoffer zelf werd opgespoord via haar gestolen iPhone. De inspectie Justitie en Veiligheid, die de zaak op verzoek van de minister onderzocht, concludeert dat het politieonderzoek weliswaar binnen de daarvoor gestelde termijn is afgerond, maar dat het sneller had gekund.

Na een artikel in De Telegraaf waarin het slachtoffer zei dat de politie te weinig had gedaan om de verdachte op te sporen, stelde oud-minister Blok op 9 juni een onderzoek in. Dat is nu afgerond; de inspectie plaatst een aantal kritische kanttekeningen bij het politieoptreden in deze zaak. Vooral de communicatie met het slachtoffer had beter gemoeten.

Verder vindt de inspectie dat het lang duurde voordat de aangifte werd opgenomen en de camerabeelden van de iPhone werden bekeken.

'Verbetering'

Volgens minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zijn de uitkomsten van het onderzoek inmiddels besproken met de politie en heeft dat "geleid tot verbetering in de taakuitvoering". Zo is nu geregeld dat er bij het zedenteam Noord-Holland voor ieder slachtoffer van een zedenmisdrijf een duidelijk aanspreekpunt is.

De dader is eind juni veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.
Tweede vrouw beschuldigt Republikeins senaatskandidaat van aanranding
13 November, 22:54 Skynet Buitenland
Er is maandag een tweede vrouw naar voor gekomen die Roy Moore, Republikeins kandidaat voor Alabama bij de senaatsverkiezingen, ervan beschuldigt haar als tiener aangerand te hebben, tientallen jaren geleden.


Republikeinse senaatskandidaat verdacht van aanranding 14-jarig meisje
10 November, 10:06 Skynet
Roy Moore, de Republikeinse kandidaat voor de senaatsverkiezingen in Alabama, wordt ervan verdacht een 14-jarig meisje te hebben aangerand. Dat melden lokale media. Als gevolg van de berichten over het misbruik, verliest de 70-jarige Moore steeds meer steun binnen zijn partij. President Donald Trump en andere vooraanstaande Republikeinen roepen hem op om zich terug te trekken als de aantijgingen correct zijn.


Kinesist psychiatrisch ziekenhuis krijgt zes maanden cel voor aanranding van eerbaarheid patiŽnten
7 November, 11:30 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een kinesist uit Mortsel veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel. De 41-jarige man werd schuldig bevonden aan de aanranding van de eerbaarheid van twee patiŽnten van het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Amedeus.
Londense politie onderzoekt klachten seksuele aanranding van zeven vrouwen tegen Harvey Weinstein
31 Oktober, 16:30 Gazet v. Antwerpen

Scotland Yard heeft een onderzoek ingesteld naar bijkomende klachten tegen Harvey Weinstein over seksuele aanranding. Er hebben intussen al zeven vrouwen bij de Britse politie een klacht ingediend tegen de Amerikaanse filmproducent.
Harvey Weinstein uit producersvereniging gezet

De wegens seksueel misbruik in opspraak gekomen Harvey Weinstein is maandag officieel uit de Producers Guild of America (PGA) gezet. De verenging zal seksueel misbruik niet tolereren, klinkt het.
Acteur Kevin Spacey beschuldigd van aanranding minderjarige
30 Oktober, 08:24 NOS nieuws

Hollywood-acteur Kevin Spacey is door acteur Anthony Rapp beschuldigd van aanranding. Het voorval speelde zich af in 1986. Rapp was toen 14 en speelde in musicals op Broadway. Spacey was toen 26 en een nog onbekende acteur.

De acteur vertelde in een interview met BuzzFeed dat Spacey hem had uitgenodigd op een feestje in zijn huis. Rapp was de enige minderjarige die avond en trok zich uit verveling terug in de slaapkamer om tv te kijken. Toen alle gasten vertrokken waren, tilde Spacey hem op bed en klom volgens Rapp "met seksuele intenties" bovenop hem.

De acteur zegt dat Spacey hem met enige kracht op het bed duwde, maar dat hij kon ontsnappen.

Spacey heeft op Twitter verklaard vreselijk geschrokken te zijn van de beschuldiging. Hij schrijft dat hij zich het voorval niet kan herinneren, maar maakt excuses voor "ongepast dronken gedrag". Direct daarna schrijft hij dat hij heel zijn leven al op mannen valt en vanaf nu openlijk als homoseksuele man door het leven wil gaan.

Die coming-out komt de acteur op veel kritiek te staan. Veel mensen laten op Twitter in reacties weten dat dit niet het moment is om uit de kast te komen. Ze vinden het niet van belang of verdenken de acteur ervan dat hij het nieuws over de aanranding op deze manier zou willen laten ondersneeuwen.

Acteur Anthony Rapp vertelt in het interview dat hij sinds het schandaal rond filmbons Harvey Weinstein en de hele #metoo-discussie de moed heeft met het verhaal naar buiten te komen. "Niet alleen vanwege de beschuldiging, maar vooral om een inkijkje te geven in gedrag dat zo vaak gedoogd wordt omdat ik en vele anderen onze mond houden."
Parket opent onderzoek naar aanranding in zwembad De Waterperels
26 Oktober, 15:54 Gazet v. Antwerpen

In het zwembad De Waterperels in Lier zou een 14-jarig meisje zijn aangerand. Het parket opent een onderzoek.
Arthur was altijd veel te iel en te broos voor aanranding
24 Oktober, 02:42 Volkskrant
De enige BN'er die de afgelopen week geen schuldbekentenis deed, was Peter R. de Vries. Ik keek iets te lang in de ogen van het kassameisje. Gelukkig reageerde ze niet, maar ik voelde me op dat moment een klootzak. Nou wil ik niet geringschattend doen over Portugese caissiŤres want die hebben macht. Ze kunnen je dag verpesten, net als oom agent, de postbeambte en alles hier wat een pet draagt en/o


Hollywood-regisseur James Toback door 38 vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschijdend gedrag
23 Oktober, 12:18 Volkskrant
Hollywood-regisseur en scenarioschrijver James Toback wordt door 38 vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij stelde jonge vrouwen seksueel getinte vragen of masturbeerde in hun bijzijn, schrijft de krant Los Angeles Times. Toback (72) kreeg in 1992 een Oscarnominatie voor het script van Bugsy met Warren Beatty. 31 van de 38 vrouwen waren bereid hun verhaal te doen tegen de


Zeventiger schuldig aan aanranding van twee zussen
17 Oktober, 20:30 Gazet v. Antwerpen

De strafrechter in Turnhout heeft een 79-jarige man uit Herenthout veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf. Tussen 2008 en 2014 zou hij in Herentals twee zussen meermaals zonder geweld hebben aangerand.
Amazon schorst topman na beschuldigingen over aanranding lesbische producer
13 Oktober, 08:00 Gazet v. Antwerpen

Amazon heeft zijn ?top entertainment executive? Roy Price geschorst. Er doen al langer geruchten de ronde over de man, en nu heeft een werkneemster haar verhaal over seksuele intimidatie door Price naar buiten gebracht.
Beerput Hollywood gaat open: Ben Affleck ook beschuldigd van aanranding
12 Oktober, 17:00 Volkskrant
Met het seksschandaal rond de gevallen filmbaas Harvey Weinstein lijkt in Hollywood de beerput te zijn opengaan. Filmster Ben Affleck, die eerder deze week nog het gedrag van Weinstein in harde bewoordingen veroordeelde, ligt nu zelf onder vuur vanwege aanranding. Visagiste Annamarie Tendler heeft Affleck via Twitter ervan beschuldigd dat hij haar onzedelijk heeft betast. Het voorval zou hebben pl


Amerikaanse filmproducent verontschuldigt zich voor aanranding ťn klaagt New York Times aan
6 Oktober, 07:24 Gazet v. Antwerpen

De bekende Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein heeft zich donderdag in een mededeling verontschuldigd voor zijn gedrag en behandeling van vrouwen. Eerder op de dag had de New York Times naar buiten gebracht dat Weinstein in het verleden minnelijke schikkingen had getroffen met acht vrouwen, onder wie enkele filmsterren, die hem hadden beticht van seksueel aanranding. Niet veel later liet Weinsteins advocaat echter weten dat ze ermee dreigen een klacht in te dienen tegen de Amerikaanse krant.
Vierde vrouw beschuldigt Polanski van aanranding
4 Oktober, 07:54 Gazet v. Antwerpen

Een vrouw heeft de Frans-Poolse regisseur Roman Polanski ervan beschuldigd haar te hebben aangerand in 1972 in de Zwitserse stad Gstaad. De lokale politie heeft een onderzoek geopend.
Kinesist vrijgesproken: ?Aanranding? hoort bij therapie
21 September, 07:36 Gazet v. Antwerpen

Een 48-jarige kinesist uit Izegem is in beroep vrijgesproken voor de aanranding van een ≠patiŽnt. Een 21-jarige studente stapte naar de politie nadat ze bij Koen M. ?aangerand werd?.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be