NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesAanpakken

2News.be / Trefwoorden / Aanpakken

Elon Musk wil dissidente journalisten keihard aanpakken
Donderdag, 15:12 AutoBlog
Hiervoor heeft hij een nieuwe onderneming in gedachten, die hij ‘Pravda’ wil noemen. Pravda was tevens de naam van het propaganda blaadje van de Russische communistische partij van 1912 tot 1991 die door moest gaan als een ‘krant’. De term betekent in dat licht bezien ietwat ironisch ‘waarheid’ in het Russisch. Kortom, Elon draait weer […]


Sjiiet Muqtada al-Sadr wil Iraakse regering vormen en corruptie aanpakken
17 Mei, 00:18 Skynet Buitenland
Na zijn vermoedelijke overwinning bij de parlementsverkiezingen in Irak wil de invloedrijke sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr met een regering van technocraten de corruptie in zijn land aanpakken. "We boeken vooruitgang bij de vorming van een regering van technocraten", verklaarde Al-Sadr vandaag op Twitter. Die zal zorgen voor "het levensonderhoud van de bevolking en buiten het bereik blijven van stelende partijen".


"Straffeloosheid aanpakken cruciaal voor heropbouw samenleving SyriŽ en Irak"
15 Mei, 00:18 Skynet Buitenland
De strijd tegen straffeloosheid is van groot belang bij de wederopbouw van de samenlevingen in het Midden-Oosten, nu de terreurgroep IS (Islamitisch Staat) er militair zo goed als verslagen is. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verklaard op de internationale conferentie over de slachtoffers van etnisch en religieus geweld in het Midden-Oosten. Hij pleit er wel voor om daarbij een "evenwicht" met verzoening te hanteren.


Muyters wil leegstand van bedrijfssites in centrumsteden aanpakken
10 Mei, 12:12 Skynet
Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) gaat op zoek naar een manier om de leegstaande bedrijfsruimte in centrumsteden aan te pakken. Het Kenniscentrum Vlaamse Steden lanceert een projectoproep waarmee vijf projecten budget krijgen om een nieuwe invulling te zoeken voor leegstaande bedrijfssites in de stad.


LOL: Prins Bernhard mag Coronel aanpakken in WTCR-race op Zandvoort
30 April, 18:12 AutoBlog
Geld maakt niet gelukkig? Laat me niet lachen. Wanneer je de eigenaar bent van *zet oranje bril op* ťťn van s’werelds meest iconische circuits, dan is het wel zo netjes om er af en toe fatsoenlijk gebruik van te maken. Zeker aangezien je als neef van de Koning der Nederlanden de laatste tijd bijzonder veel […]


Nederlandse hulporganisaties gaan misbruik in hulpgebieden aanpakken
26 April, 19:06 NOS nieuws

De Nederlandse hulporganisaties gaan gezamenlijk misbruik en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag door hulpverleners aanpakken. Minister Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking heeft daarover afspraken met de organisaties gemaakt.

Het ministerie zelf neemt ook maatregelen: zo kan in gevallen dat hulporganisaties onvoldoende maatregelen nemen de financiering worden stopgezet of geweigerd. Aan acht hulpprojecten die al lopen, in Zuid-Soedan, Irak, Centraal Afrikaanse Republiek en Afghanistan, zijn aanvullende eisen gesteld.

Seksfeesten

Directe aanleiding zijn de berichten over medewerkers van Oxfam Groot-BrittanniŽ, die na de aardbeving in 2010 op HaÔti seksfeesten organiseerden, mogelijk met minderjarige prostituees. Ze werden gehouden in woningen die door de hulporganisatie werden betaald.

De Tweede Kamer wilde dat Kaag onmiddellijk actie ondernam, ook omdat de reputatie van de Nederlandse hulp in het geding is. Zij heeft de afgelopen weken diverse gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van alle organisaties.

Humanitair paspoort

De hulporganisaties gaan hun leidinggevenden en medewerkers trainen in het voorkomen van misbruiksituaties. Ook de buitenlandse, lokale partners van de organisaties worden getraind.

Dutch Relief Alliance, een van de koepelorganisaties, gaat een humanitair paspoort invoeren. Dat moet voorkomen dat personen die zijn veroordeeld voor grensoverschrijdende gedragingen niet zomaar weer aan het werk kunnen bij een hulporganisatie.

Een andere koepelorganisatie, het Centraal Bureau Fondsenwerving, gaat een meldingsplicht van misstanden introduceren en strengere regels opstellen voor organisaties om een erkenning te krijgen. Ook komt er een digitaal registratiesysteem.

Humanitaire ombudspersoon

Ook door andere landen is er actie ondernomen na het schandaal bij Oxfam in HaÔti, schrijft minister Kaag aan de Tweede Kamer.

Op verzoek van die landen zal Nederland onderzoeken of het nuttig is om een humanitaire ombudspersoon te installeren voor de crisisgebieden, bij wie misstanden kunnen worden gemeld. Kaag heeft ook bij de VN en de Wereldbank aandacht gevraagd voor het probleem en mogelijke oplossingen.
Britse bedrijven gaan onnodig plastic aanpakken
26 April, 07:42 NOS nieuws

Ruim veertig Britse bedrijven beloven minder plastic verpakkingsmateriaal te gaan gebruiken. Binnen zeven jaar moet geen onnodig plastic meer worden gebruikt en het plastic dat overblijft wordt grotendeels gerecycled.

De bedenkers noemen het UK Plastics Pact wereldwijd uniek. De 42 bedrijven die meedoen zijn goed voor 80 procent van het plastic verpakkingsmateriaal dat via supermarkten wordt verspreid. Onder meer voedselproducenten als Coca-Cola, Unilever en Procter & Gamble doen mee, evenals supermarkten Tesco, ASDA en Lidl.

De bedrijven beloven onnodig plastic om hun producten te vermijden. Plastic dat nog wel wordt gebruikt moet kunnen worden hergebruikt, en de bedrijven beloven dat dat met zeker 70 procent ervan ook gebeurt. Daarnaast moet 30 procent van alle verpakkingen uit gerecycled materiaal bestaan.

De opstellers van het convenant hopen dat het initiatief internationaal overgenomen zal worden. Eerder deze maand kwam de Britse regering al met een verbod op plastic wattenstaafjes en rietjes.
BelgiŽ gaat overlast gevende bruiloftsgasten aanpakken
25 April, 14:18 NOS nieuws

De politie in Brussel heeft deze maand 200 processen-verbaal opgemaakt tegen bruiloftsgasten die overlast veroorzaakten in het verkeer.

Colonnes met feestende en toeterende auto's leveren de laatste jaren zo veel gevaar en ergernis op dat met ingang van deze maand een speciaal actieplan van kracht is.

De politie houdt trouwstoeten scherp in de gaten. Wie verkeersregels overtreedt, krijgt een proces-verbaal dat door een speciale ambtenaar van het Openbaar Ministerie wordt afgehandeld.

Ook elders in BelgiŽ zorgen rouwstoeten voor ergernis en overlast. Het afgelopen weekend pakte de politie in Genk verdachten op, nadat een trouwstoet een straat had geblokkeerd en er schoten waren gelost.
"Peterboswijk terug onder controle krijgen, maar ook opvoedprobleem aanpakken"
24 April, 18:12 Skynet
Voor Brussels staatssecretaris Bianca Debaets kan wat in de Peterboswijk aan de hand is niet door de beugel. "De burgemeester, de politie en het parket moeten alle krachten bundelen om de wijk onder controle te krijgen. Brussel kan zich geen banlieues permitteren. De daders moeten worden opgespoord, opgepakt en bestraft. Wie politie, brandweer, veiligheidsdiensten en journalisten aanvalt, hoeft niet te rekenen op ons begrip", stelt ze in een reactie op de recente incidenten in de Anderlechtse wijk.


Facebook maakt bekend hoe het haatpraat wil aanpakken
24 April, 17:18 De Tijd
16:49 Door een document met richtlijnen vrij te geven wil Facebook open kaart spelen.


Laura Ponticorvo's hacker is gepakt, maar John van den Heuvel moest hem ook nog aanpakken
23 April, 23:18 Volkskrant
Misdaadverslaggever John van den Heuvel dropte zijn hete nieuwtje vorige week dinsdag op de voorpagina van De Telegraaf: 'De Almeerse VVD'er Mitchell van der K. heeft zich acuut teruggetrokken uit de lokale politiek, nadat hij is ontmaskerd als de hacker die computers van de bekende vlogster Laura Ponticorvo en andere (bekende) Nederlanders openbrak op zoek naar naaktfoto's en video's.' Verderop i


Kris Peeters, na de moeilijke dagen: ?Ja, ik zou het opnieuw doen. Maar ik zou het anders aanpakken?
21 April, 03:30 Gazet v. Antwerpen

?Het zijn moeilijke dagen geweest, ook binnen de partij, maar die harde woorden blijven bij mij niet lang hangen. Zo zit ik niet in elkaar. En ja, ook na wat ik heb meegemaakt, zou ik het opnieuw doen, een kandidaat uit de chassidische gemeenschap op de lijst zetten. Maar ik zou het anders aanpakken. Ik zou meer mensen erbij betrekken.?
Vandaal besmeurt standbeeld Nello en Patrasche: ?Waarom zou iemand de trots van Hoboken aanpakken??
20 April, 18:30 Gazet v. Antwerpen

Het standbeeld van Nello en Patrasche in de Kapelstraat in Hoboken is in de nacht van donderdag op vrijdag besmeurd met blauwe en bruinrode verf. Een bewoner van de straat kon de dader fotograferen en maakte de beelden over aan de politie. De handelaars in de Kapelstraat zijn aangedaan. ?Waarom zou je de trots van Hoboken zo aanpakken??
Beke: "Moeten aantal dingen anders aanpakken"
18 April, 18:18 Skynet Belgie
CD&V-voorzitter Wouter Beke vindt na het afspringen van de kandidatuur van de ultra-orhodoxe jood Aron Berger dat een aantal dingen anders aangepakt moeten worden. In Villa Politica gaf hij toe dat de hele kwestie "niet leuk" is voor de partij. Maar hij vindt het belangrijk dat hoewel Aron Berger zich als kandidaat terugtrekt, hij achter het project van de CD&V blijft staan.


PVDA wil met ?integrale wijken? armoede aanpakken: ?CreŽer een goed sociaal weefsel?
16 April, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Met een lijvig ?Stadsprogramma? heeft de linkse parij PVDA in Antwerpen maandag haar plannen voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Centraal staat het bestrijden van armoede, onder meer met ?integrale stadswijken?. ?Weg van de logica van beton en privť, naar een stad waar de noden van de stadsbewoners centraal staan?, klinkt het.
Open Vld pleit voor ?stadsmariniers? die naar Rotterdams voorbeeld problemen per wijk aanpakken en opvolgen
6 April, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer is gecharmeerd door de Rotterdamse stadsmariniers. Deze ambtenaren beschikken over een grote autonomie om problemen in wijken aan te pakken. Antwerpen kent al een lightversie met de wijkmanagers, maar ook N-VA wil die laten evolueren naar stadsmariniers.
Het is naÔef te denken dat met het aanpakken van Facebook de manipulatiemethodes zijn opgeruimd
28 Maart, 23:36 Volkskrant
In NRC Handelsblad stond dinsdag een interview met Christopher Wylie, de 28-jarige klokkenluider die ervoor zorgde dat Facebook op de beurs 60 miljard dollar minder waard werd. Wylie had anderhalf jaar lang een leidende functie bij Cambridge Analytica, het bedrijf dat ervoor zorgde dat Donald Trump president van de VS werd en Groot-BrittaniŽ uit de EU stapt - de twee grootste en verstrekkendste po


Franse overheid veroordeeld wegens niet aanpakken van lichtvervuiling

De Franse overheid is woensdag door de Raad van State veroordeeld omdat ze te weinig actie heeft ondernomen in de strijd tegen lichtvervuiling. De hoogste administratieve rechtbank van Frankrijk vraagt nu dat er werk wordt gemaakt van de invoering van een reeks uitvoeringsbesluiten.
Slack gaat uitval aanpakken
26 Maart, 10:42 Emerce
Slack gaat de uitval waarmee het bedrijf nogal eens te kampen heeft gehad structureel aanpakken. Er wordt een speciaal team samengesteld om de problemen aan te pakken. Het bedrijf wijt de problemen aan 'groeipijnen'.


Thailand wil impact op milieu door eilandtoerisme aanpakken
16 Maart, 16:06 Skynet
De Thaise regering zal maatregelen goedkeuren om de steeds grotere milieuschade door het toerisme op drie populaire eilanden in het zuiden van het land terug te dringen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be