NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Aangetroffen

2News.be / Trefwoorden / Aangetroffen

Oorlogstuig aangetroffen bij graafwerken
Dinsdag, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Aan de Bisschoppenhoflaan is bij graafwerken maandag een mortier aangetroffen, vermoedelijk een oorlogstuig.
Korenslang aangetroffen in brievenbus
Maandag, 18:30 Gazet v. Antwerpen

In Boeretang in Dessel werden afgelopen weekend twee rode korenslangen gevonden. Eťn daarvan zat in de brievenbus van een bewoner, een andere in de tuin van de buurman.
Vervallen Jaguar XK140 aangetroffen in Gent
14 April, 12:42 AutoBlog
Vergeten en verlaten. Verhalen over barnfinds doen meestal denken aan oude schuurtjes in aftandse landen, maar deze klassieker werd gevonden op een plek niet zo gek ver verwijderd van de Nederlandse grens. De specialisten van veilinghuis Bonhams troffen een Jaguar XK140 aan in Gent. De auto stond sinds 1999 in deze schuur, waar ook enkele […]


Brusselse politica (35) dood aangetroffen op vakantie op Martinique

Op het Franse eiland Martinique is de 35-jarige Belgische politica Emilie Eloy dood aangetroffen. Ze was actief bij de PS in het Brusselse. Ze zou bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen zich waarschijnlijk verkiesbaar stellen. Dat meldt RTL.
Speurders staan voor mysterie: jongen (15) dood aangetroffen op straat in Grimbergen
9 April, 17:48 Gazet v. Antwerpen

Het gerecht onderzoekt de mysterieuze dood van een tiener in Grimbergen: een 15-jarige jongen werd zondagavond dood aangetroffen op straat. Dokters zagen geen tekenen van geweld, die de dood van N.U. kunnen verklaren. Dat bevestig het gerecht aan Het Nieuwsblad.
Belg (28) dood aangetroffen in hotelkamer in Peru: ?Verdacht overlijden?
6 April, 20:42 Gazet v. Antwerpen

Een 28-jarige Belg is dood aangetroffen in een hotelkamer in Iquitos, in het noorden van Peru. Dat meldt de plaatselijke nieuwswebsite Pro&Contra. Volgens de autoriteiten gaat het om een verdacht overlijden.
170 miljoen jaar oude pootafdruk dinosaurus ontdekt in Schotland
3 April, 21:48 NOS nieuws

Op het Schotse eiland Skye zijn tientallen 170 miljoen jaar oude pootafdrukken van dinosaurussen ontdekt. De bijzondere vondsten kunnen volgens wetenschappers belangrijke inzichten geven in het Midden-Jura-tijdperk.

"Hoe meer we zoeken op het eiland Skye, hoe meer dinosaurus-pootafdrukken we vinden", zegt Steve Brusatte van de Universiteit van Edinburgh, die de afdrukken met een team onderzocht. Volgens Brusatte zijn zo'n vijftig afdrukken van twee soorten dinosaurussen aangetroffen: neefjes van de plantenetende langnek Brontosaurus en neefjes van de vleesetende Tyrannosaurus rex. De dinosaurussen leefden rond ondiepe kustmeren in een tijd dat de temperaturen in Schotland veel hoger lagen.

Zeldzame vondst

De vondsten zijn volgens de wetenschappers belangrijk, omdat fossielen uit het Midden-Jura-tijdperk zeldzaam zijn. De afdrukken op het eiland waren moeilijk te bestuderen vanwege het getij, erosie en veranderingen in het landschap. Skye is een van de grootste Schotse eilanden en ligt in de noordwestelijke hooglanden.

Toch slaagden Brusatte en zijn collega's erin naast vele pootafdrukken ook twee sporen te ontwaren. Bij het onderzoek werd onder meer gebruik gemaakt van foto's die met drones werden gemaakt. De afdrukken werden voor het eerst ontdekt in 2016. Een jaar daarvoor vond hetzelfde onderzoeksteam honderden afdrukken van plantenetende langnekken in het noorden van Skye. De nieuwe vondst toont aan dat de planteneter zijn leefomgeving deelde met een vleesetende soort.
FAVV maakt gedetailleerde inventaris van 200 kg vlees die in bestelwagen aangetroffen werd
25 Maart, 21:30 Skynet
Een team experts van het federaal voedselagentschap (FAVV) maakt maandagochtend een gedetailleerde inventaris op van de 200 kilogram vlees die dit weekend aangetroffen werd in een bestelwagen op de autosnelweg in Awans (Luik). De bestelwagen had een Roemeense nummerplaat, er zal worden nagegaan of de lading illegaal verhandeld werd.


Twee cannabisplantages aangetroffen
24 Maart, 10:36 Gazet v. Antwerpen
Politie-inspecteurs van de politiezone Geel ? Laakdal ? Meerhout voerden begin deze week een huiszoeking uit in een woning in Geel. De agenten troffen er in de kelder een middelgrote cannabisplantage aan.


Asbest aangetroffen in verf op sommige types van goederenwagons bij NMBS

In de verf op sommige goederenwagons die de NMBS voor derde partijen onderhoudt, is asbest aangetroffen. Met het oog op de bescherming van het personeel werden intussen de nodige maatregelen genomen, zo meldt de spoormaatschappij vrijdagavond.
Russische balling in Londen dood gevonden
13 Maart, 17:00 NOS nieuws

In Londen is de Russische balling Nikolai Gloesjkov dood gevonden in zijn huis, meldt de Britse krant The Guardian. Hij werd maandagavond gevonden door familie en vrienden. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

De 68-jarige Gloesjkov was bevriend met de Russische oligarch Boris Berezovski, een tegenstander van president Poetin die in 2013 op zijn Engelse landgoed dood werd gevonden met een strop om zijn nek. De Britse politie ging uit van zelfmoord, maar medestanders van Berezovski zijn ervan overtuigd dat Rusland erachter zit.

Fraude en witwassen

Gloesjkov werd in 1999 in Rusland veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens fraude en witwassen. Na vijf jaar in de gevangenis kwam hij in 2004 vrij. De laatste jaren leefde hij in Groot-BrittanniŽ. waar hij politiek asiel gekregen had.

In 2011 getuigde hij voor de Britse rechter in een zaak die Berezovski had aangespannen tegen Chelsea-eigenaar Abramovitsj, die goed bevriend is met Poetin.

Vorig jaar werd Gloesjkov bij verstek in Rusland tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld voor miljoenendiefstal van het Russische oliebedrijf Sibneft.
Schutter en gijzelaars dood aangetroffen na gijzeling in Californisch rusthuis

Drie vrouwelijke gijzelaars en een mannelijke verdachte zijn dood aangetroffen toen de politie een rusthuis voor veteranen in California binnendrong om zo een gijzeling te beŽindigen. Dat zei politiebaas Chris Childs van de Californische politie vrijdagavond laat.
Man levenloos aangetroffen in waterput
4 Maart, 15:12 Gazet v. Antwerpen

In de Borgstraat in Beerzel (Putte) is een man levenloos aangetroffen in een waterput. Het gaat wellicht om de bewoner van het huis, een zestiger.
Overleden passagier aangetroffen in auto naast E40, geen spoor van bestuurder
3 Maart, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Een voorbijganger heeft zaterdagochtend een lugubere ontdekking gedaan langs de E40, ter hoogte van Booitshoeke (Veurne). Hij trof een overleden passagier aan in een gecrashte wagen. Van de bestuurder is voorlopig geen spoor.
Ontvoerde kinderen aangetroffen op camping in BelgiŽ
23 Februari, 07:42 Gazet v. Antwerpen

Belgische politieagenten hebben twee kinderen die ontvoerd werden in Duitsland, teruggevonden in de Ardennen op een camping in Spa. Drie verdachten werden gearresteerd, waaronder de moeder zelf.
Uitbater danscafť voor rechtbank: ?Zelfs drugssporen aangetroffen op nachtkastje van vijfjarige dochter?
22 Februari, 14:12 Gazet v. Antwerpen

Mario B., de uitbater van het populaire danscafť La Difference in Bornem, hangt een celstraf van tien maanden boven het hoofd. Hij stond, samen met drie anderen, terecht in een drugsdossier. Volgens het parket werden er in het cafť op grote schaal drugs verhandeld en gebruikt.
?Ook sjoemelsoftware aangetroffen bij Daimler?

Amerikaanse onderzoekers hebben naar verluidt bewijzen gevonden dat ook autofabrikant Daimler sjoemelsoftware heeft gebruikt waarmee emissietesten beÔnvloed konden worden. Dat schrijft het Duitse blad Bild am Sonntag, op basis van vertrouwelijke documenten.
Poederbrief op Nederlandse ambassade in Moskou - geen giftige stoffen aangetroffen
15 Februari, 11:24 Volkskrant
De Nederlandse ambassade in Moskou heeft donderdagochtend een poederbrief ontvangen. Dat bevestigt de ambassade na berichten in de Russische media. De ambassade heeft de Russische veiligheidsdiensten ingeschakeld, meldt een woordvoerder van de ambassade. Die troffen donderdag geen giftige stoffen aan in de inhoud van de brief. Het is niet bekend wie de afzender is. Lokale veiligheidsdiensten hebbe


Chroom-6 aangetroffen op brug Noord-Hollands Kanaal
14 Februari, 18:36 NOS nieuws

In de roestwerende verf op de brug over het Noord-Hollands Kanaal in Sint Maartensvlotbrug is chroom-6 aangetroffen. Volgens de provincie Noord-Holland is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Wel worden ook de ongeveer vijftig andere provinciale bruggen op de stof onderzocht.

De aanwezigheid van chroom-6 kwam toevallig aan het licht, toen de provincie een preventief onderzoek deed aan de brug in Sint Maartensvlotbrug. Dat gebeurt standaard voordat onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. In dit geval zat er chroom-6 in een van de achttien monsters.

Kleine hoeveelheid

"We weten hoe we hier mee om moeten gaan", reageert woordvoerder Fabian Paardekooper van de provincie Noord-Holland op NH Nieuws. "Ook is er maar een heel kleine hoeveelheid ontdekt en is het nog maar de vraag of we chroom-6 gaan aantreffen in andere bruggen."

Chroom-6 werd vroeger vaak toegevoegd aan verf op staal, omdat het een goede bescherming biedt tegen roest. In vaste vorm is er geen risico voor de volksgezondheid, maar komt chroom-6 vrij dan kan het in kleine hoeveelheden kankerverwekkend zijn.

Extra maatregelen

De provincie kondigt aan extra maatregelen te treffen. De inwoners van Sint Maartensvlotbrug worden geÔnformeerd over de werkzaamheden. Om te voorkomen dat de stof zich kan verspreiden worden delen van de brug mogelijk weggehaald en elders gerenoveerd.

Er is al langer ophef over het gebruik van chroom-6. In Tilburg zijn honderden medewerkers van NS Nedtrain bang dat ze ziek zullen worden. Zij schuurden oude treinen zonder dat ze beschermende kleding droegen.

Schadevergoeding

In Limburg proberen oud-werknemers van Defensie via de rechter schadevergoeding te krijgen omdat zij jarenlang zijn blootgesteld aan chroom-6. De rechtbank in Maastricht verklaarde die zaak vandaag niet ontvankelijk.

Volgens de advocaat van de gedupeerden vindt de rechter dat de kwestie bij de bestuursrechter had moeten worden aangekaart, omdat het om ambtenaren gaat. De advocaat onderzoekt hoe hij die zaak kan voortzetten.
Lichaam aangetroffen op verlaten terrein van Arcelor in Seraing
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

Op een verlaten terrein van staalreus ArcelorMittal is het lichaam van een man aangetroffen. Volgens de speurders zou de man geprobeerd hebben om staal te stelen en daarbij zou hij een dodelijke val gemaakt hebben.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be